Regnum Online-Białe tekstury i długie ładowenie

Gry, które działają natywnie na Linuksie.
Awatar użytkownika
FANT00M
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: Xfce
Architektura: x86

Regnum Online-Białe tekstury i długie ładowenie

Post autor: FANT00M »

Witam,
Na samym początku dodam że sterowniki mam zainstalowane,karta graf to GeForce 4mx 4000
Chodzi o to że gdy wejdę do gry zamiast normalnych mam całe biało-różowe tekstury i nie mam pojęcia co na to poradzić.I sama gra strasznie długo za każdym razem się wczytuję.

Mam nadzieję że wiecie co z tym zrobić i poradzicie mi gdyż chętnie bym sobie w to pograł.
Pozdrawiam
Narcotic dream...
Awatar użytkownika
joe_simons
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Xfce
Architektura: x86

Odp: Regnum Online-Białe tekstury i długie ładowenie

Post autor: joe_simons »

Problem może mieć dwa źródła:
1) Twoja karta graficzna może nie być obsługiwana (GeForce MX4 to już dość leciwy sprzęt na dzień dzisiejszy),
2) może też być tak, że nie wszystkie tekstury zostały pobrane, wówczas po włączeniu klienta i zalogowaniu się przejdź do Options i tam zaznacz opcję "Update all new resources at once" - wówczas zanim gra w ogóle wystartuje, zostaną pobrane wszystkie paczki itd.

Innym rozwiązaniem może być również wybranie w Options "Force Safe mode" - do uruchomienia gry zostaną użyte najoszczędniejsze ustawienia graficzne, przy których gra nadal prezentuje się bardzo ładnie, a dodatkowo wyciąga całkiem sporą liczbę klatek.

Zaś co do samego Regnum Online to zachęcam wszystkich gorąco. Jest to na pewno najlepsza gra mmorpg na linuxa (natywna), choć i w zestawieniu z innymi dostępnymi pod windowsem nie wypada źle.

Krótko o Regnum Online

Dla tych, którzy o RO jeszcze nie słyszeli kilka słów wstępu. RO jest grą mmorpg typu Realm vs Realm, w której ścierają się 3 królestwa - Alsius, Ignis oraz Syrtis. Najważniejszą cechą RO jest to, że nie jest to gra próbująca kopiować WoWa czy inne azjatyckie mmo, i jeśli już do jakiejś gry można by RO przyrównać to chyba jedynie do Dark Age of Camelot (o tej inspiracji twórcy mówią głośno i otwarcie). RO jest oczywiście grą zupełnie darmową, można oczywiście wykupić premium content jednak nie daje to właściwie żadnej/większej przewagi graczom dopłacającym do gry - niewydając ni grosza można w pełni cieszyć się RO i co najważniejsze - coś znaczyć w świecie gry.

Więcej o samej grze pisałem na forum mmorpg.pl, tutaj http://mmorpg.pl/viewtopic.php?p=825794#825794 możecie znaleźć dość szczegółowy opis wprowadzający.

Kopalnią wiedzy o samej grze jest Regnum Online Wiki, tutaj możecie znaleźć praktycznie wszystko na temat tejże gry (włącznie z opisem questów i pozycjami NPC na mapie).

Użytkowników Gfire/Xfire zachęcam do dołączenia do grupy Polskiej Społeczności Regnum Online w Xfire.com, zaś oldschoolowych IRC-maniaków (i nie tylko) na kanał #regnum-online.pl@QuakeNet :smile:

Klienta gry oczywiście pobieramy z oficjalnej strony RO, tam również zakładamy nasze konto z którego będziemy korzystać w grze.

Na koniec garść screenów z domowej kolekcji:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

PS: pozwolę sobie na małe lobby i osoby zainteresowane grą zachęcam do wybrania królestwa Alsius jako miejsca swojej zabawy - tutaj rodaków mamy zdecydowanie mniej niż w dwóch pozostałych realmach, ale nie liczy się ilość a jakość :smile:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Linuksowe”