Niedziałająca mysz w Ubuntu 10.04 i 10.10, a po aktualizacji błędy ACPI.

Tutaj można zadać pytanie, jeśli Linuksa widzi się pierwszy raz w życiu ;)
qwed
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Niedziałająca mysz w Ubuntu 10.04 i 10.10, a po aktualizacji błędy ACPI.

Post autor: qwed »

Witam. Niedawno zainstalowałem Ubuntu 10.10 64 bit. Moje środowisko graficzne to GNOME. Mam pewien problem. Nie działa mi lewy klawisz myszy. Mysz: A4TECH Evolution Oscar X738. Przełączanie portów USB itd. nic nie dało. Na Windowsie 7 mysz mi działa bez problemu. Dodam, że miałem już zainstalowany system Ubuntu 10.04, na którym wszystko mi śmigało, myszka działała elegancko, nie było z tym żadnych problemów. Dzisiaj ponownie zainstalowałem Ubuntu, z tym, że wersję 10.10. Na początku (może 2-3 minuty) mysz działała bezproblemowo, potem wszystko padło. Dodam, że moje pojęcie na temat tego systemu jest znikome. Najpierw poszukałem na necie, nic nie zadziałało z tego co znalazłem. Wykorzystywałem m.in radę, w której należało wpisać
rmmod usbhid && rmmod hid && modprobe hid && modprobe usbhid&&
. To także nie działało. W ostateczności założyłem temat i prosiłbym o jakąś pomoc. Dziękuje i pozdrawiam, qwed.

#edit
Właśnie zrobiłem aktualizację za pomocą klawiatury (liczyłem, że to może pomóc) i w ogóle mi nie działa teraz Ubuntu. Nie włącza się środowisko graficzne tylko występuje lista błędów. Znalazłem foto podobnego błędu: http://img258.imageshack.us/img258/2780/img1026g.jpg
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przedszkole Linuksa”