Dobre kursy qt4, cpp + qt4, java+qt4, bash. Najlepiej język polski.

Forumowy magiel: pogaduchy o wszystkim i o niczym.
Savpether
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Dobre kursy qt4, cpp + qt4, java+qt4, bash. Najlepiej język polski.

Post autor: Savpether »

Witam, poszukuję dobrego kursu qt4, wyczytałem, że w qt4 nie koniecznie muszę pisać tylko interfejs, mogę pisać całe aplikację, szukam również kursu cpp + qt4 i java+qt4 oraz dobrego kursu bash, najlepiej by było to wszystko w języku polskim/rosyjskim, ewentualnie angielskim. Jeśli macie do polecenia jakąś książkę również o to proszę.

Z góry dziękuję.
Open your mind for mental revolution. It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. This is your world. This is our world. The revolution is now.
tydell
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86
Kontakt:

Odp: Dobre kursy qt4, cpp + qt4, java+qt4, bash. Najlepiej język polski.

Post autor: tydell »

C++ GUI Programming with Qt 4 z tego co pamiętam jest gdzieś dostępna za free wersja online do czytania. Bardzo dobra książka wg mnie do nauki programowania w qt4 i c++.
LukAs
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64
Kontakt:

Odp: Dobre kursy qt4, cpp + qt4, java+qt4, bash. Najlepiej język polski.

Post autor: LukAs »

dobrego kursu bash.
Jak chcesz dobrego kursu, to tylko książka. W kursie wszystkiego się nie dowiesz, ponieważ autorowi nie chce się za darmo wykładać 'krok po kroku' Basha bo jest tego za dużo i ciężko to w 2,3 zdaniach wyjaśnić. Nawet na studiach tego nie usłyszysz bo się nie chce lub wielu ma to w d. (aby wyłożyć).
Więcej o mnie znajdziesz na: http://ospulse.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”