Cześć
Mam nie ulokowane nigdzie 4.00MiB na jednym dysku.I właśnie chciałbym ulokować te 4.00 MiB do tego dysku 465.76 GiB za pomocą programu Gparted ,którego wypaliłem na CD.Pytanie moje brzmi ,jak to zrobić , czy jest to w ogóle możliwe?
gparted i unallocated 4.00 mib
- igotit4free
- Przyjaciel
- Architektura: x86_64
Odp: gparted i unallocated 4.00 mib
Nie widzę przeszkód.
Uruchamiasz komputer z tej płyty z Gparted, zaznaczasz partycję którą chcesz powiększyć i robisz to ciągnąc za suwak albo wpisując wielkość.
Dla pewności mógłbyś pokazać wynik
albo zrzut ekranu z gparted (oczywiście obrazek max 256x256 pikseli, wykorzystaj jakiś serwis hostujący pliki).
Uruchamiasz komputer z tej płyty z Gparted, zaznaczasz partycję którą chcesz powiększyć i robisz to ciągnąc za suwak albo wpisując wielkość.
Dla pewności mógłbyś pokazać wynik
Kod: Zaznacz cały
sudo fdisk -l
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
- EF
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 13.10
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86
- Kontakt:
Tylko jak dodasz 4.00MiB do partycji 400GiB, to będzie się to wykonywać z godzinę ;D
Chakra Linux user.
-
- Gibki Gibbon
To co napisał użytkownik EF to jest racja 
Zależy gdzie masz te 4MB. Uruchom komputer z live-cd - nie wchodź z poziomu live-cd na żadną fizyczną partycję. Uruchom GParted - rozciągnij partycję na ten nieprzydzielony obszar, ale najlepiej tą, która jest położona po jego lewej stronie.

Zależy gdzie masz te 4MB. Uruchom komputer z live-cd - nie wchodź z poziomu live-cd na żadną fizyczną partycję. Uruchom GParted - rozciągnij partycję na ten nieprzydzielony obszar, ale najlepiej tą, która jest położona po jego lewej stronie.