hasło do wifi
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
hasło do wifi
mój problem polega na tym że od jakiegoś czasu przy wyszukiwaniu sieci chce ode mnie hasło mimo że wcześniej nie chciał bo miałem i mam ustawioną bazę kluczy ,nie mogę wejść teraz na neta przez wifi bo nie pamiętam hasła , mogę je jakoś "odzyskać" posiadam ubuntu-karmelowy koliberek
- nithathak
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Architektura: x86
Odp: hasło do wifi
Hasła są zapisywane na twoim komputerze w /home/user/.gnome2/keyrings
Baza kluczy je szyfruje. Jeśli usuwałeś hasło do bazy kluczy to nie są zaszyfrowane i tam możesz odczytać hasło do wifi.
Jeśli ustawiłeś hasło do bazy kluczy i je pamiętasz to da się rozszyfrować keyrings ale nie wiem jak.
Jeśli nie pamiętasz hasła do bazy kluczy, ale pamiętasz hasło do panelu administracyjnego routera.
Podłączasz się kablem do routera. Wchodzisz do panelu administracyjnego. W panelu administracyjnym możesz zmienić hasło. Zazwyczaj możesz też łatwo zobaczyć stare. Często jest ono podane otwartym tekstem, jeśli jest zakropkowane to wchodzisz w kod źródłowy strony, i szukasz frazy "pass" hasło jest w value="hasło"
Jeśli router szyfruje wifi WEP, to możesz włamać się sam do siebie i poznać hasło do wifi nie znając żadnych innych haseł.
Baza kluczy je szyfruje. Jeśli usuwałeś hasło do bazy kluczy to nie są zaszyfrowane i tam możesz odczytać hasło do wifi.
Jeśli ustawiłeś hasło do bazy kluczy i je pamiętasz to da się rozszyfrować keyrings ale nie wiem jak.
Jeśli nie pamiętasz hasła do bazy kluczy, ale pamiętasz hasło do panelu administracyjnego routera.
Podłączasz się kablem do routera. Wchodzisz do panelu administracyjnego. W panelu administracyjnym możesz zmienić hasło. Zazwyczaj możesz też łatwo zobaczyć stare. Często jest ono podane otwartym tekstem, jeśli jest zakropkowane to wchodzisz w kod źródłowy strony, i szukasz frazy "pass" hasło jest w value="hasło"
Jeśli router szyfruje wifi WEP, to możesz włamać się sam do siebie i poznać hasło do wifi nie znając żadnych innych haseł.
- k2cl
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: LXDE
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
Work less, climb more 

- kris55
- Zakręcona Traszka
- Środowisko graficzne: Openbox
@nescafe
W przypadku gdy zmieniono hasło dostępu na routerze dla danego użytkownika to też będzie taki efekt. Może w pierwszym ruchu, skontaktuj się najpierw z osoba zarządzającą routerem, może po prostu odcięto Ci dostęp....od jakiegoś czasu przy wyszukiwaniu sieci chce ode mnie hasło mimo że wcześniej nie chciał...nie mogę wejść teraz na neta przez wifi bo nie pamiętam hasła , mogę je jakoś "odzyskać"...
Linux Puppy 5.20 ROX + OpenBox & Ubuntu 10.04 GNOME
Linux Registered User #308993 ---> http://www.counter.li.org
Linux Counter is not an exclusive club. Any Linux user can join and it's free.
Linux Registered User #308993 ---> http://www.counter.li.org
Linux Counter is not an exclusive club. Any Linux user can join and it's free.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
nie odcięto mi dostępu bo router jest u mnie w pokoju i drugi laptop dalej łączy się automatycznie z siecią
- Hrluc
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Kontakt:
Prawym klawiszem myszki kliknij na menadżera połączeń i daj "modyfikuj połączenia".Wybierz swoją sieć.Kliknij edytuj.Na samym dole okienka masz opcję "Dostępne dla wszystkich użytkowników".Zaznacz to i zapisz.U mnie pomogło
.

- k2cl
- Przyjaciel
- Środowisko graficzne: LXDE
Podejście drugie i ostatnie:
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
Work less, climb more