Linux a tablice interaktywne w szkołach
- doiges
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 14.10
- Środowisko graficzne: LXDE
- Architektura: x86
- Kontakt:
Linux a tablice interaktywne w szkołach
W moim gimnazjum, wprowadzane są sukcesywnie tablice interaktywne, do których podłącza się komputer. Sęk w tym, że zainstalowane tam wersje Windowsa są pirackie (wyjątek - pracownie komputerowe). Co jak co, ale szkoła... Chętnie zaproponowałbym zainstalowanie w szkole Linuxa, ale czy jest jakiś alternatywne program do obsługi tablic interaktywnych?
Czy wiesz, że pingwiny potrafią skakać na wysokość dwóch metrów? Wejdź:
www.hrabia-niczego.blogspot.com
www.hrabia-niczego.blogspot.com
- michal671
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Odp: Linux a tablice interaktywne w szkołach
Hmmm... Nie znajdziesz chyba odpowiednika tego, który jest normalnie z komputerami w szkołach...
Ale tablica i rzutnik będzie działał bez problemu
. Tablica przez USB zostanie wykryta jako myszka. A rzutnik jako monitor.
Ale tablica i rzutnik będzie działał bez problemu

-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86
- Kontakt:
Odp: Linux a tablice interaktywne w szkołach
Nieprawda. Smartboard'y mają również wersje oprogramowania na linuksa, do ściągnięcia ze strony producenta kliknij.
No chyba że masz inną tablicę interaktywną, ale z tego co widziałem tych najwięcej w szkole chyba jest.
Sam jestem nauczycielem informatyki i korzystałem ze smatboard'a pod Ubuntu, działał bezproblemowo. na Archu, kŧórego używam na codzień mam z nim problemy jeszcze ale mam nadzieję że da się go ujarzmić.
No chyba że masz inną tablicę interaktywną, ale z tego co widziałem tych najwięcej w szkole chyba jest.
Sam jestem nauczycielem informatyki i korzystałem ze smatboard'a pod Ubuntu, działał bezproblemowo. na Archu, kŧórego używam na codzień mam z nim problemy jeszcze ale mam nadzieję że da się go ujarzmić.