telepathy-sunshine - co się dzieje z projektem?
- garwol
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
telepathy-sunshine - co się dzieje z projektem?
hej... pytanie jak w temacie, czy ktoś się orientuje co się dzieje z telepathy-sunshine? od dawna brak jakichkolwiek aktualizacji, w gicie nic się nie dzieje od 2 miesięcy. czy projekt został porzucony? nie wiem czy mam się męczyć z empathy i czekać na jakąś aktualizację czy zacząć się przyzwyczajać do pidgina/kadu/tlena/cokolwiek.
- Shevchenko1987
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 24.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Odp: telepathy-sunshine - co się dzieje z projektem?
Najlepiej będzie jak się zapytasz samego twórcy wtyczki. [LINK]
Później opisz to czego się dowiedziałeś 

Jeśli wybierasz Ubuntu to tylko LTS!
- kkszysiu
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
Odp: telepathy-sunshine - co się dzieje z projektem?
Więc tak.
Aktualnie nie miałem czasu zbytnio walczyć z projektem ponieważ mam pracę która pochłania większość mojego czasu a dojazdy pochłaniają sporo mój wolny czas co wcale nie oznacza, że projekt umrze. Zacząłem doszkalać się ostatnio przy Telepathy-Qt4 i samym Qt i być może gdy znajdę chwilkę czasu to przepiszę projekt na owy framework (da nam to spory boost co do wydajności i zmniejszy ilość "zjadanego" ramu a pisanie tego w C na pętli GObjectowej to istny pain in the ass
). Możliwe też, że w końcu doczekam się na telepathy-python, które będzie obsługiwane poprzez gobjec-introspection a nie pisane z palca co również byłoby bardzo fajną alternatywą.
Projekt jednak nie umrze bo sam z niego na co dzień korzystam i podoba mi się, że użytkownicy korzystają z mojego dzieła. Przepraszam Was za to, że nie mieliście żadnych wieści o projekcie przez tak długi czas jednak zapewniam Was, że na dniach postaram się podgonić projekt do przodu i będę Was o tym informował.
Pozdrawiam,
Krzysztof.
Aktualnie nie miałem czasu zbytnio walczyć z projektem ponieważ mam pracę która pochłania większość mojego czasu a dojazdy pochłaniają sporo mój wolny czas co wcale nie oznacza, że projekt umrze. Zacząłem doszkalać się ostatnio przy Telepathy-Qt4 i samym Qt i być może gdy znajdę chwilkę czasu to przepiszę projekt na owy framework (da nam to spory boost co do wydajności i zmniejszy ilość "zjadanego" ramu a pisanie tego w C na pętli GObjectowej to istny pain in the ass

Projekt jednak nie umrze bo sam z niego na co dzień korzystam i podoba mi się, że użytkownicy korzystają z mojego dzieła. Przepraszam Was za to, że nie mieliście żadnych wieści o projekcie przez tak długi czas jednak zapewniam Was, że na dniach postaram się podgonić projekt do przodu i będę Was o tym informował.
Pozdrawiam,
Krzysztof.
http://grom.jabbim.pl/portfolio/support.html support me!