telepathy-sunshine - co się dzieje z projektem?

Jak się dogadać?
Awatar użytkownika
garwol
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Architektura: x86_64
Kontakt:

telepathy-sunshine - co się dzieje z projektem?

Post autor: garwol »

hej... pytanie jak w temacie, czy ktoś się orientuje co się dzieje z telepathy-sunshine? od dawna brak jakichkolwiek aktualizacji, w gicie nic się nie dzieje od 2 miesięcy. czy projekt został porzucony? nie wiem czy mam się męczyć z empathy i czekać na jakąś aktualizację czy zacząć się przyzwyczajać do pidgina/kadu/tlena/cokolwiek.
Awatar użytkownika
Shevchenko1987
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: 24.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64
Kontakt:

Odp: telepathy-sunshine - co się dzieje z projektem?

Post autor: Shevchenko1987 »

Najlepiej będzie jak się zapytasz samego twórcy wtyczki. [LINK] ;) Później opisz to czego się dowiedziałeś ;)
Jeśli wybierasz Ubuntu to tylko LTS!
Awatar użytkownika
kkszysiu
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 11.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Odp: telepathy-sunshine - co się dzieje z projektem?

Post autor: kkszysiu »

Więc tak.

Aktualnie nie miałem czasu zbytnio walczyć z projektem ponieważ mam pracę która pochłania większość mojego czasu a dojazdy pochłaniają sporo mój wolny czas co wcale nie oznacza, że projekt umrze. Zacząłem doszkalać się ostatnio przy Telepathy-Qt4 i samym Qt i być może gdy znajdę chwilkę czasu to przepiszę projekt na owy framework (da nam to spory boost co do wydajności i zmniejszy ilość "zjadanego" ramu a pisanie tego w C na pętli GObjectowej to istny pain in the ass ;)). Możliwe też, że w końcu doczekam się na telepathy-python, które będzie obsługiwane poprzez gobjec-introspection a nie pisane z palca co również byłoby bardzo fajną alternatywą.

Projekt jednak nie umrze bo sam z niego na co dzień korzystam i podoba mi się, że użytkownicy korzystają z mojego dzieła. Przepraszam Was za to, że nie mieliście żadnych wieści o projekcie przez tak długi czas jednak zapewniam Was, że na dniach postaram się podgonić projekt do przodu i będę Was o tym informował.

Pozdrawiam,
Krzysztof.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Komunikatory”