nagrywanie z line-in

Grafika, film, dźwięk.
snekkar
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

nagrywanie z line-in

Post autor: snekkar »

Witam.
Mam następujący problem: podłączyłem odtwarzacz płyt winylowych do wejścia line-in ale nie ma żadnego efektu.... Chciałem nagrać te piosenki za pomocą Audacity. W alsamixer capture podciagniety jest prawie na max i zaznaczony line in.... nic to jednak nie daje....
Awatar użytkownika
cukier_lukier
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Brak
Architektura: x86

Odp: nagrywanie z line-in

Post autor: cukier_lukier »

A zwykły mikrofon nagrywa?
ionash.
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86

Post autor: ionash. »

podłączyłem odtwarzacz płyt winylowych do wejścia line-in
Jeśli podłączyłeś gramofon bezpośrednio do line-in komputera, to nic dziwnego, że nie ma żadnego efektu, to zupełnie normalne. Podłącz gramofon do wzmacniacza, a dopiero ten do komputera.
snekkar
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Post autor: snekkar »

laybythesea pisze:A zwykły mikrofon nagrywa?
z mikrofonu nagrywa bez problemu
ionash. pisze:Jeśli podłączyłeś gramofon bezpośrednio do line-in komputera, to nic dziwnego, że nie ma żadnego efektu, to zupełnie normalne. Podłącz gramofon do wzmacniacza, a dopiero ten do komputera.
obawiam się, że nie masz racji bo jeśli podepne gramofon do mojego odtwarzacza mp3, który ma możliwość nagrywania z line- in, to udaje mi się zarejestrować dźwięk...

Odnośnie tego odtwarzacz mp3: udalo mi się nagrać, ale kawałek był bardzo cichy. I przyszedł mi taki pomysł, czy nie można by wyjścia line-out z tego gramofonu podłączyć do mic. Czytalem ze tak się nie powinno robić... ale jeśi sygnał nie jest wzmocniony to może nic zlego sie nie stanie ?

Sprawdziłem czy ten odtwarzacz nagrywa z mikrofonu i okazuje sie ze tak(na wejściu line- in) . Głośność jest mniej więcej taka sama jak gdy nagrywałem z gramofonu. W tej sytuacji chyba to co napisalem wyzej nie jest az tak glupim pomyslem?
najwyrazniej Jonash. miales racje, przepraszam za powyższe
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka, filmy, zdjęcia, grafika”