Witam.
Mam następujący problem: podłączyłem odtwarzacz płyt winylowych do wejścia line-in ale nie ma żadnego efektu.... Chciałem nagrać te piosenki za pomocą Audacity. W alsamixer capture podciagniety jest prawie na max i zaznaczony line in.... nic to jednak nie daje....
nagrywanie z line-in
- cukier_lukier
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Brak
- Architektura: x86
-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86
Odp: nagrywanie z line-in
Jeśli podłączyłeś gramofon bezpośrednio do line-in komputera, to nic dziwnego, że nie ma żadnego efektu, to zupełnie normalne. Podłącz gramofon do wzmacniacza, a dopiero ten do komputera.podłączyłem odtwarzacz płyt winylowych do wejścia line-in
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Odp: nagrywanie z line-in
z mikrofonu nagrywa bez problemulaybythesea pisze:A zwykły mikrofon nagrywa?
obawiam się, że nie masz racji bo jeśli podepne gramofon do mojego odtwarzacza mp3, który ma możliwość nagrywania z line- in, to udaje mi się zarejestrować dźwięk...ionash. pisze:Jeśli podłączyłeś gramofon bezpośrednio do line-in komputera, to nic dziwnego, że nie ma żadnego efektu, to zupełnie normalne. Podłącz gramofon do wzmacniacza, a dopiero ten do komputera.
Odnośnie tego odtwarzacz mp3: udalo mi się nagrać, ale kawałek był bardzo cichy. I przyszedł mi taki pomysł, czy nie można by wyjścia line-out z tego gramofonu podłączyć do mic. Czytalem ze tak się nie powinno robić... ale jeśi sygnał nie jest wzmocniony to może nic zlego sie nie stanie ?
Sprawdziłem czy ten odtwarzacz nagrywa z mikrofonu i okazuje sie ze tak(na wejściu line- in) . Głośność jest mniej więcej taka sama jak gdy nagrywałem z gramofonu. W tej sytuacji chyba to co napisalem wyzej nie jest az tak glupim pomyslem?
najwyrazniej Jonash. miales racje, przepraszam za powyższe