Napisałem w QT Creator na Ubuntu aplikację korzystającą między innymi z bibliotek ansi-C.
Działało bez zarzutu, jednak dostałem zadanie przerzucenia tego na Windows 7. QT Creator poradził sobie z tym środowiskiem.
Kompilacja także przeszła gładko. Problem zaczyna się przy uruchamianiu. Debugger zgłasza błąd w pliku biblioteki w miejscu stosowania instrukcji malloc. Gdy zmieniam na new, to problem pojawia się w miejscu sprintf. Nie mogę tego obejść przez podmiany, gdyż miejsc z tymi instrukcjami jest od groma a błędy mogą się pojawiać w innych miejscach (także błędy ukryte).
Wie ktoś jak zmienić kofigurację qmake lub mingw żeby akceptował instrukcje ansi-c?
[QT] biblioteki w Ansi C - konfiguracja qmake
- DDAroo
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86
- Kontakt:
Odp: [QT] biblioteki w Ansi C - konfiguracja qmake
qmake i mingw domyślnie akceptują instrukcje ansi-c i bibliotekę standardową C++. Błędy, które dostajesz są najprawdopodobniej zasługą Twojego programu. Jakie dokładnie błędy dostajesz?
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86
- Kontakt:
Odp: [QT] biblioteki w Ansi C - konfiguracja qmake
Program działał poprawnie pod Ubuntu, może to być wina Windowsa
Komunikaty aplikacji (przy debuggowaniu, przy uruchamianiu program wywala w wyżej wymienionym miejscu):
Komunikaty aplikacji (przy debuggowaniu, przy uruchamianiu program wywala w wyżej wymienionym miejscu):
Kod: Zaznacz cały
HEAP[lmaps.exe]:
ZwAllocateVirtualMemory failed c0000018 for heap 09670000 (base 09677000, size 0003C000)