Witam ostatnio ściągnąłem plik spakowany (archiwum rar) i niestety okazał się ona zabezpieczony hasłem. Hasła nigdzie nie mogę znaleźć gdyż link znalazłem w wyszukiwarce a strona źródłowa już nie istnieje :/ Nie chcę ściągać jeszcze raz tego samego gdyż plik dużo waż więc postanowiłem zainstalować rarcrack aby dostać hasło. Lecz gdy program próbuje różne kombinacje i dochodzi do końca pisze mi:
GOOD: password cracked: 'MC'
Niby wszystko fajnie dobrze, ale hasło nie pasuje :/ Utworzył się także plik.xml w tym samym folderze, a zawartość jego jest następująca:
−
<rarcrack>
−
<abc>
0123456789abcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ
</abc>
<current>MJ</current>
<good_password>MC</good_password>
</rarcrack>
Czy ktoś może mi pomóc? Hasło: MJ i MC podawane przez program nie działa. Czy coś robię źle?
Rarcrack
- cukier_lukier
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Brak
- Architektura: x86
Odp: Rarcrack
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
-
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 12.10
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86
Odp: Rarcrack
Według informacji na stronie projektu, ponowne uruchomienie aplikacji spowoduje kontynuowanie pracy od hasła zawartego w tagach "current". Możesz rozszerzyć także zestaw znaków, bo zapewne hasło zawiera znaki specjalne.
Poza tym, łamanie hasła do archiwów jest zwykle bardzo czasochłonne, więc nie nastawiałbym się na sukces...
Poza tym, łamanie hasła do archiwów jest zwykle bardzo czasochłonne, więc nie nastawiałbym się na sukces...

I believe not drinking is actually the best way to not get a hangover in the first place.
Coincidentally, it's also the best way to not enjoy your life.
Coincidentally, it's also the best way to not enjoy your life.