Rarcrack

Tutaj można zadać pytanie, jeśli Linuksa widzi się pierwszy raz w życiu ;)
Giżol
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Rarcrack

Post autor: Giżol »

Witam ostatnio ściągnąłem plik spakowany (archiwum rar) i niestety okazał się ona zabezpieczony hasłem. Hasła nigdzie nie mogę znaleźć gdyż link znalazłem w wyszukiwarce a strona źródłowa już nie istnieje :/ Nie chcę ściągać jeszcze raz tego samego gdyż plik dużo waż więc postanowiłem zainstalować rarcrack aby dostać hasło. Lecz gdy program próbuje różne kombinacje i dochodzi do końca pisze mi:
GOOD: password cracked: 'MC'
Niby wszystko fajnie dobrze, ale hasło nie pasuje :/ Utworzył się także plik.xml w tym samym folderze, a zawartość jego jest następująca:

<rarcrack>

<abc>
0123456789abcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ
</abc>
<current>MJ</current>
<good_password>MC</good_password>
</rarcrack>

Czy ktoś może mi pomóc? Hasło: MJ i MC podawane przez program nie działa. Czy coś robię źle?
Awatar użytkownika
cukier_lukier
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Brak

Odp: Rarcrack

Post autor: cukier_lukier »

Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
[r4]
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Wersja Ubuntu: 12.10
Środowisko graficzne: Xfce

Odp: Rarcrack

Post autor: [r4] »

Według informacji na stronie projektu, ponowne uruchomienie aplikacji spowoduje kontynuowanie pracy od hasła zawartego w tagach "current". Możesz rozszerzyć także zestaw znaków, bo zapewne hasło zawiera znaki specjalne.

Poza tym, łamanie hasła do archiwów jest zwykle bardzo czasochłonne, więc nie nastawiałbym się na sukces... :)
I believe not drinking is actually the best way to not get a hangover in the first place.
Coincidentally, it's also the best way to not enjoy your life.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przedszkole Linuksa”