[SOLVED] Nie da się zainstalować MS Office
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
[SOLVED] Nie da się zainstalować MS Office
Witam
Próbowałem zainstalować MS Office 2007 na Ubuntu poprzez Wine. Jak później przeczytałem trzeba było go odpowiednio skonfigurować, czego nie zrobiłem. Później zainstalowałem PlayOnLinux, który sam konfiguruję WINE. Ale Office dalej nie działa. Próbowałem usuwać go z poziomu Wine, tzn. Wine -> Deinstalacja Oprogramowania Wine, ale nie da się usunąć. Mam tam chyba ze 20 pozycji. Office jest oryginalny. Próbowałem odinstalowac Wine i znów go zainstalować, ale nic to nie daje.
Co mam zrobić w tej sytuacji? Muszę mieć Offica, a nie chce mi sie za każdym razem uruchamiać kompa raz jeszcze i odpalać windy.
Z góry dzięki
PS. A teraz co jakiś czas wyskakuje mi okno z pytaniem czy zrobić update IE6...
Próbowałem zainstalować MS Office 2007 na Ubuntu poprzez Wine. Jak później przeczytałem trzeba było go odpowiednio skonfigurować, czego nie zrobiłem. Później zainstalowałem PlayOnLinux, który sam konfiguruję WINE. Ale Office dalej nie działa. Próbowałem usuwać go z poziomu Wine, tzn. Wine -> Deinstalacja Oprogramowania Wine, ale nie da się usunąć. Mam tam chyba ze 20 pozycji. Office jest oryginalny. Próbowałem odinstalowac Wine i znów go zainstalować, ale nic to nie daje.
Co mam zrobić w tej sytuacji? Muszę mieć Offica, a nie chce mi sie za każdym razem uruchamiać kompa raz jeszcze i odpalać windy.
Z góry dzięki
PS. A teraz co jakiś czas wyskakuje mi okno z pytaniem czy zrobić update IE6...
- Dwimenor
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 13.10
- Architektura: x86_64
Odp: Nie da się zainstalować MS Office
Wywal całe ~/.wine (o ile Office to jedyny program który tam zainstalowałeś) i zainstaluj Offica, odpowiedni go konfigurując (z twojej wypowiedzi wnioskuję że masz jakiś poradnik. Zastosuj się do niego)
Albo przesiądź się na OpenOffice
Albo przesiądź się na OpenOffice
Poniższe zdanie jest fałszywe.
Powyższe zdanie jest prawdziwe.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Offica niestety potrzebuje.
Odinstalowałem WINE, usunąłem katalog, a w Programy dalej widnieje Wine razem z MS Office, którego tak naprawde nie ma.
WINE potrzebuję do instalacji - tak jest wszędzie napisane. Jak go usunąć, żebym mógł go z powrotem zainstalować na czysto?
A tak przy okazji jak usunąc skróty do programów widniejące w "Programach", które odinstalowałem?
Odinstalowałem WINE, usunąłem katalog, a w Programy dalej widnieje Wine razem z MS Office, którego tak naprawde nie ma.
WINE potrzebuję do instalacji - tak jest wszędzie napisane. Jak go usunąć, żebym mógł go z powrotem zainstalować na czysto?
A tak przy okazji jak usunąc skróty do programów widniejące w "Programach", które odinstalowałem?
- Dwimenor
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 13.10
Nic nie szkodzi, zignoruj to.lukja123 pisze: Odinstalowałem WINE, usunąłem katalog, a w Programy dalej widnieje Wine razem z MS Office, którego tak naprawde nie ma.
Jak chcesz się wpisów pozbyć, kliknij prawym na "aplikacje" i wybierz "modyfikuj menu"
Kod: Zaznacz cały
Sudo apt-get install --reinstall wine
Poniższe zdanie jest fałszywe.
- igotit4free
- Przyjaciel
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+