Toshiba satellite A300 - kot popsuł wyświetlanie

Karty graficzne, dźwiękowe, tv, monitory etc.
Maciek666
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Toshiba satellite A300 - kot popsuł wyświetlanie

Post autor: Maciek666 »

Witam współużytkowników UBUNTU!
Otóż dotknął mnie niecodzienny problem. Kot, chodząc po laptopie, model jak w temacie, wcisnął jakąś magiczną kombinację klawiszy i we wszystkich możliwych programach odwróciły się kolory. Jedyne, co wyświetla się normalnie, to pulpit i ikony na nim, jednak już w nautilusie jest odwrotnie, tj. czarne tło i foldery takie fioletowe. Podobnie z ikonkami w avast window navigatorze. Co najgorsze, dokładnie to samo się dzieje np. w OO Presentation, gdzie grafiki mają odwrócone kolory... Restart nic nie pomógł.
Czy ma ktoś pomysł, gdzie szukać rozwiązania? Próbowałem zmienić schemat w "wyglądzie", ale to zupełnie nic nie daje, problem leży gdzie indziej...
Może ktoś z Was też ma kota i jego/jej kot też ma taką usterkę?
Awatar użytkownika
Cogito18
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: inny OS
Architektura: x86_64
Kontakt:

Odp: Toshiba satellite A300 - kot popsuł wyświetlanie

Post autor: Cogito18 »

Kot załączył ci negatyw w Compizie. Spróbuj wyłączyć za pomocą kombinacji Super(Windows)+m.
Ubuntu User # 30244
Linux User # 517763
Maciek666
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.04
Architektura: x86

Odp: Toshiba satellite A300 - kot popsuł wyświetlanie

Post autor: Maciek666 »

Ha! I faktycznie! Wielce dziękuję za pomoc! Zobowiązałem kota do nauczenia mnie wszystkich skrótów compizowych, żeby sytuacja się nie powtórzyła ;-)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Multimedia - karty graficzne, dźwiękowe, telewizyjne, drukarki, skanery”