No więc. Uważałem siebie za zaawansowanego użytkownika komputerów. Po przejściu na linuxa stwierdzam, że komputery to dla mnie czarna magia.
Mam malutki problem. Otóż przez program Wine chciałem zainstalować Medal of Honor. Instalacja samej gry mi nie wyszła, ale zainstalowało mi się GameSpy (To taki program do wyszukiwania serwerów w grze).
Tutaj moje pytanie. Jak usunąć ten program?! Dopiero poznaję środowisko Linuxa i staram się wyobrazić sobie jak on jest zbudowany. Jak działają partycje itp. GameSpy zainstalowałem w /home/Dokumenty, a chyba powinienem to zrobić na dysku c: (Ten który tak jakby stworzył sobie program Wine prawda?). Absolutnie nie wiem jak pozbyć się tego pliku żeby nie robić sobie syfu na komputerze. Jestem zagorzałym użytkownikiem Windowsa i nie wiem czy mogę po prostu usunąć Shift+Delete.
Mam wrażenie, że piszę strasznie chaotycznie i czasem sam nie jestem pewien czy wiem o czym pisze

PS. Jeszcze małe pytanko. Środowisko linuxa, a dokładniej partycje to są: System Plików oraz /home czyli inaczej Katalog domowy? Katalog domowy mam traktować jako swoją główną partycję na którą mam wszystko instalować? Dodam, że mam stworzone tylko dwie partycje. Właśnie system plików na której jest system (Chyba nic tam nie instaluje) i ten /home.
Na prawdę proszę o wyrozumiałość