Tp-Link Model TL-WN422G Strasznie wolny internet
- vidar
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Tp-Link Model TL-WN422G Strasznie wolny internet
Witam szperałem u wujka googl'a i jednoznacznej odpowiedzi nie utrzymałem korzystam z live box'a , na windzie problemu z netem nie ma a pod ubuntu zamula że szlag .Sterowniki na płycie sa tylko do windy i mac'a .
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.04
Odp: Tp-Link Model TL-WN422G Strasznie wolny internet
Witam, a czy mogłbyś w miare jasno napisać mi w jaki sposób postawiles neta? tez korzystam z livebox'a i tl-wn422g. dwa dni sie mecze i ni cholery nie moge sobie poradzić. A w ubuntu jestem swiezy. Jak narazie korzystalem z tego topicu: viewtopic.php?t=113575&page=2, a konkretnie z posta użytkownika killerro, ale jak narazie to lipa.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
Re: Tp-Link Model TL-WN422G Strasznie wolny internet
Dołączam się do pytania. Mam router TP-Link TD-W8901G i łączę się z nim przez Wi-Fi. Na Windows 7 internet działa bez zarzutu. Ostatnio trochę skakam po dystrybucjach Linuksa i na Sabayon (oparty na Gentoo) też działa wolno natomiast na PCLinuxOS chodzi wyśmienicie bez jakiejkolwiek ingerencji (wpisuję hasło i hula). Nie mam problemu z wczytywaniem stron (chyba, że coś pobieram - wtedy nie ma szans na otwarcie jakiejkolwiek strony w krócej niż minutę), natomiast zamiast 6000kb/s mam max ok 3000kb/s przy ściąganiu i na testach łącza. Internet z Netii. Pozdrawiam