program do pomiaru fps
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
program do pomiaru fps
Znacie jakiś program, który będzie wyświetlał mi aktualną ilość fps w grach. Zainstalowałem frapsa, ale ta funkcja mi nie działa.
- Heos
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86_64
Odp: program do pomiaru fps
Nie działa, znaczy co dokładniej? Rzucasz zbyt duże ogólniki.
"Chciałbym, żeby zaczęto od szanowania siebie: wszystko inne wypływa z tego." – Fryderyk Nietzsche
openSUSE Leap 15.1 | Xfce4 | Firefox
openSUSE Leap 15.1 | Xfce4 | Firefox
-
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 12.10
- Środowisko graficzne: Xfce
Chyba będzie prościej, jeśli podasz, w jakich grach chcesz sobie to sprawdzić. Nie znam żadnej natywnej linuksowej aplikacji, która mierzyłaby to niezależnie. A FRAPS raczej na pewno działać nie będzie przez "emulację" WINE.
Jest jeszcze jedna możliwość: jeśli używasz karty i sterowników Nvidii, to w nvidia-settings ustawiasz VSync dla nakładki OpenGL i już wiesz -- 60 klatek wszędzie.
Jest jeszcze jedna możliwość: jeśli używasz karty i sterowników Nvidii, to w nvidia-settings ustawiasz VSync dla nakładki OpenGL i już wiesz -- 60 klatek wszędzie.

I believe not drinking is actually the best way to not get a hangover in the first place.
Coincidentally, it's also the best way to not enjoy your life.
Coincidentally, it's also the best way to not enjoy your life.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: GNOME
Chce sprawdzić ilość fps'ów w oblivionie i pesie 2011. Już doszedłem do tego, że w oblivionie wystarczy wpisać w konsoli gry tdt. A fraps instaluje się, uruchamia, ale nie wyświetla fps.