Ostrzeżenia od mederatorów
-
- Wygnańcy
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Ostrzeżenia od mederatorów
Witam wszystkich.
Chciałbym stwierdzić, że moderatorzy na tym forum w przypadkach udzielania ostrzeżenia powinni wskazywać na naruszenie konkretnego punktu regulaminu i wskazywać szczególnie nowemu - "przedszkolakowi" jego słabości i głupotę podczas pisania postów a nie od razu skazywać go za dyrdymały (wg moderatorów, bo dla mnie to pytanie otwarte wielowątkowe). Blokowanie tematu jest moim zdaniem niedorzeczne, ponieważ nie tylko łamie podstawowe prawa konstytucji RP do wolności słowa ( nie jest obraźliwe, wulgarne i haniebne społecznie), które w Polsce jest prawem stanowionym i nadrzędnym nad w s z y s t k i m i innymi prawami, regulaminami, umowami etc. , ale także nie pozwala na uzyskanie odpowiedzi na nurtujące pytania i może spowodować zniechęcenie się nowego użytkownika do ubuntu oraz jego rezygnację z tego oprogramowania. Wtedy problem samoistnie się rozwiąże do czego chyba dąży moderator. I mała tego: co to za moderator, który do użytkownika zwraca się z pytaniem "czy zrozumiałeś" w żargonie włoskim cyt:"....na konkretne pytanie, nie była zmuszona do przerzucania kilkudziesięciu nie dotyczących jej problemu wątków. Capisci?..." cyt. Czy Pan moderator uważa, że "po drugiej" stronie jest dzieciak, co ma 14 lat (bez obrazy) i jest jego kolegą z podwórka ? Jeżeli się nie zna tej drugiej osoby powinno się formułować zwroty, co najmniej w formie koleżeńskiej lub dla bezpieczeństwa Pan/Pani .
A linki do postów:
viewtopic.php?t=142326
viewtopic.php?t=142328
viewtopic.php?t=142329
viewtopic.php?t=142332
pozdrawiam
Chciałbym stwierdzić, że moderatorzy na tym forum w przypadkach udzielania ostrzeżenia powinni wskazywać na naruszenie konkretnego punktu regulaminu i wskazywać szczególnie nowemu - "przedszkolakowi" jego słabości i głupotę podczas pisania postów a nie od razu skazywać go za dyrdymały (wg moderatorów, bo dla mnie to pytanie otwarte wielowątkowe). Blokowanie tematu jest moim zdaniem niedorzeczne, ponieważ nie tylko łamie podstawowe prawa konstytucji RP do wolności słowa ( nie jest obraźliwe, wulgarne i haniebne społecznie), które w Polsce jest prawem stanowionym i nadrzędnym nad w s z y s t k i m i innymi prawami, regulaminami, umowami etc. , ale także nie pozwala na uzyskanie odpowiedzi na nurtujące pytania i może spowodować zniechęcenie się nowego użytkownika do ubuntu oraz jego rezygnację z tego oprogramowania. Wtedy problem samoistnie się rozwiąże do czego chyba dąży moderator. I mała tego: co to za moderator, który do użytkownika zwraca się z pytaniem "czy zrozumiałeś" w żargonie włoskim cyt:"....na konkretne pytanie, nie była zmuszona do przerzucania kilkudziesięciu nie dotyczących jej problemu wątków. Capisci?..." cyt. Czy Pan moderator uważa, że "po drugiej" stronie jest dzieciak, co ma 14 lat (bez obrazy) i jest jego kolegą z podwórka ? Jeżeli się nie zna tej drugiej osoby powinno się formułować zwroty, co najmniej w formie koleżeńskiej lub dla bezpieczeństwa Pan/Pani .
A linki do postów:
viewtopic.php?t=142326
viewtopic.php?t=142328
viewtopic.php?t=142329
viewtopic.php?t=142332
pozdrawiam
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Odp: Ostrżenia od mederatorów
"więc zaśmięce troche i teraz zamiast do jednego to wpisze do dwóch podtematów"
Dla mnie wystarczyła ta linia w dwóch umieszczonych przez Ciebie wątkach, żeby znacznie obniżyć odczuwalną granicę Twojego wieku, więc dlaczego się dziwisz, że tak jesteś odbierany? Podstawy netykiety
Dla mnie wystarczyła ta linia w dwóch umieszczonych przez Ciebie wątkach, żeby znacznie obniżyć odczuwalną granicę Twojego wieku, więc dlaczego się dziwisz, że tak jesteś odbierany? Podstawy netykiety
-
- Wygnańcy
Odp: Ostrżenia od mederatorów
Witam !
Przepraszam, ale literówki i zdania niegramatyczne wynikają, nie z wieku tylko ze zmęczenia, szybkiego pisania i kilku innych czynników, nie przywiązuj do tego uwagi, nie oto tu chodzi.
pozdrawiam
Przepraszam, ale literówki i zdania niegramatyczne wynikają, nie z wieku tylko ze zmęczenia, szybkiego pisania i kilku innych czynników, nie przywiązuj do tego uwagi, nie oto tu chodzi.
pozdrawiam
- igotit4free
- Przyjaciel
- Architektura: x86_64
Odp: Ostrzeżenia od mederatorów
Ciekawa to postawa, wymagać ale samemu nie stosować się do żadnych reguł.
Zadziwiające, że inni powinni, a Ty
Z jednej strony gęba pełna frazesów o wolności, prawach, Konstytucji (bo tak się to chyba pisze?) a z drugiej strony warchoł i sobiepanek.
Grzecznie i kilkukrotnie proszono Cię o zachowanie zgodne z panującymi zasadami, ale jak widać to nie dla Ciebie, ty się nie dostosowujesz, to do Ciebie winno się dostosować forum, które zaszczyciłeś swoją obecnością.
Przestań warcholić i zacznij się cieszyć forum i Linuksem, albo warchol dalej a spotkają Cię retorsje.
Zadziwiające, że inni powinni, a Ty
jak wyraźnie dałeś do zrozumienia nie musisz.mirchol pisze:Witam !
Nie zmienię tematu, jestem przedszkolakiem a im wolno więcej, bo są "głupsi"
pozdrawiam
Z jednej strony gęba pełna frazesów o wolności, prawach, Konstytucji (bo tak się to chyba pisze?) a z drugiej strony warchoł i sobiepanek.
Grzecznie i kilkukrotnie proszono Cię o zachowanie zgodne z panującymi zasadami, ale jak widać to nie dla Ciebie, ty się nie dostosowujesz, to do Ciebie winno się dostosować forum, które zaszczyciłeś swoją obecnością.
Przestań warcholić i zacznij się cieszyć forum i Linuksem, albo warchol dalej a spotkają Cię retorsje.
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
-
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
Z mojego punktu widzenia, Moderator który Cię "prześladuje" jest zupełnie w porządku. Jest regulamin, to się do niego dostosuj, a nie wylewasz żale o urażone ego. Tak się właśnie zachowują dzieci, bo dorośli zwykle przyjmują do wiadomości, że popełnili błąd.
- rom
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Xfce
Przy rejestracji dobrowolnie zgodziłeś się na regulamin i warunki panujące na forum.... ponieważ nie tylko łamie podstawowe prawa konstytucji RP do wolności słowa ...
także = też
tak że = więc
tak że = więc
- aga
- Przyjaciel
1 W internecie nie istnieje coś takiego jak Pan/Pani.dla bezpieczeństwa Pan/Pani .
2 Wymagasz szacunku, to sam go również okazuj
a) liczne błędy i literówki (jakoś nie interesuje mnie Twoje zmęczenie, sama jestem po nieprzespanej nocy i jakoś staram się pisać zrozumiale)
b) pisanie linijka w linijkę- ałłłaaa oczy mnie rozbolały

c) przecinki, kropki etc, a raczej ich brak.
3 Porażka, jak dla mnie powinieneś zacząć od tego, tego, oraz tego
Jeśli masz problemy z ortografią, to zainstaluj słownik do przeglądarki.
Temat rozwiązany -wpisz [solved]
Ubuntu user # 20613 i user #474846
Świetny Blog
Grupa Ubuntu.pl na lastfm- Zapraszamy
Świetny Blog
-
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Unity
Kiedyś występowałem na tym forum pod pseudonimem "Aristarh", zostałem zbanowany za podobne rzeczy co Ty oraz za zaśmiecanie i różne inne dziwne rzeczy. Za zgodą administratorów mogłem wrócić, ale wróciłem dopiero wtedy, gdy ogarnąłem, że to forum, chyba najliczniejsze polskie forum jeśli chodzi o linuksa jest utrzymywane w porządku dzięki właśnie regulaminowi i co byś nie mówił odnośnie polskiej konstytucji, regulamin forum to regulamin forum i jak chcesz za rok skorzystać z szukajki i coś tu znaleźć to musisz się podporządkować - dla własnego dobra i dobra innych. Jesteś członkiem społeczności, społeczność sobie pomaga, Ty utrudniasz, a chyba w zamian za darmowy system operacyjny można chociaż regulaminu przestrzegać co?
Open your mind for mental revolution. It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. This is your world. This is our world. The revolution is now.
- sylwester
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Kontakt:
1. Proponuje, żebyś umieścił swoje pytania w Wyborczej, albo choćby w Fakcie. Jak odmówią - podaj ich do sądu. Od kilku lat pozew na podstawie bezpośrednio artykułu konstytucji jest dopuszczalny. W końcu ograniczają Twoją wolnośc słowa.mirchol pisze:Blokowanie tematu jest moim zdaniem niedorzeczne, ponieważ nie tylko łamie podstawowe prawa konstytucji RP do wolności słowa ( nie jest obraźliwe, wulgarne i haniebne społecznie), które w Polsce jest prawem stanowionym i nadrzędnym nad w s z y s t k i m i innymi prawami, regulaminami, umowami etc.
2. Forum się zmienia, zmieniają się ludzie nim zarządzający, ale niezmienny pozostaje fakt, że od czasu do czasu pojawia sie kolejny "męczennik", który uważa, że: "Regulamin jest głupi", "moderatorzy go gnębią", "cały świat jest przeciw niemu". A najbardziej absurdalna jest postawa" "chcecie propagować Linuksa? To mówcie, bo zabiorę zabawki".
Na tym forum miesięcznie rejestruje się średnio około 1000 nowych użytkowników - na prześladowanie ich niestety nie mamy czasu. Choć pracujemy nad tym

3. I na koniec uwaga bardziej ogólna.
Naprawdę miło czytać komentarze do Twojego posta. Widać, że nasza praca edukacyjna, ale też czysto administracyjna przynosi efekty i ludzie doceniają fakt, że z forum po prostu DA SIĘ korzystać.
Dziękujemy więc wszystkim za wsparcie

Na pytania o usunięte/zablokowane/skasowane/przeniesione posty bez linków do nich nie odpowiadam
http://ubuntu.pl

- Heos
- Zakręcona Traszka
Kiedyś tylko przypuszczałem, teraz już wiem, że znaczna większość nie rozumie szumnego określenia "wolność słowa". Trzeba by jakąś internetowo-edukacyjną akcję przedsięwziąć uświadamiania ludzi.
A na moje jesteś dzieciakiem - nie chodzi tutaj o wiek ale o sposób postrzegania świata. Musisz nim być jeżeli jeszcze nie ogarnąłeś zasad panujących w internecie, przecież stwierdzeniemnie z wieku tylko ze zmęczenia,
Rozwaliłeś mnie na łopatki. Zresztą wszystko to zawarła w swojej wypowiedzi aga, odnośniki edukacyjne też masz.co najmniej w formie koleżeńskiej lub dla bezpieczeństwa Pan/Pani .
"Chciałbym, żeby zaczęto od szanowania siebie: wszystko inne wypływa z tego." – Fryderyk Nietzsche
openSUSE Leap 15.1 | Xfce4 | Firefox
openSUSE Leap 15.1 | Xfce4 | Firefox
- aga
- Przyjaciel
Jesteśmy zgraną drużyną OS, więc jeśli pojawi się jakaś niesforna, i niewyedukowana duszyczka jak autor posta, to zawsze możecie na nas liczyć.Naprawdę miło czytać komentarze do Twojego posta. Widać, że nasza praca edukacyjna, ale też czysto administracyjna przynosi efekty i ludzie doceniają fakt, że z forum po prostu DA SIĘ korzystać.
Taki delikwent dostanie wtedy odpowiednią lekcję

Jeden za wszystkich wszyscy za jednego

Jeśli masz problemy z ortografią, to zainstaluj słownik do przeglądarki.
Świetny Blog
Świetny Blog
-
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 12.10
No no, powołując się na konstytucję, wytaczamy ciężkie działa. Nie będę się rozwodził nad tym specjalnie, bo (jak to w Internecie) ktoś jużto zrobił za mnie.
Cytując:
Cytując:
A common argument for being allowed to violate rules here seems to be "Freedom of Speech." There seems to be a lot of misconception going around about what that really is.
Freedom of speech ONLY protects your right to state your opinion about others and the government without legal persecution. Keyword: LEGAL.
If you go to a social gathering with your friends, and you start talking shit and acting like an idiot, your friends have the right to "remove" you from the group - i.e. ban you from future gatherings. They won't invite you. They won't tell you they're having one. They have the right to do this, regardless of your rights to freedom of speech. Why? Because freedom of speech does NOT protect you from the personal opinions and perfectly legal activities of others. Never in the history of any country in the world has it done so, other than with government-related affairs. Skulltag is a private entity, not a government entity, and is not bound by the rules and restrictions governments are - rather we are bound by the rules and restrictions of any other social "club," albeit an internet one.
Connecting to a private board such as this one is no different, and in every legal sense, is exactly the same as such.
The "Freedom of Speech" argument has no bearing here. You have a right to express your opinion, we still have a right to ban you whether you state it or not. It's as simple as that. If you don't like it, then don't come here. It's really that simple.
All in all, the only thing Freedom of Speech does for you on this board is prevent us from putting you in jail for telling us that you hate us.
I believe not drinking is actually the best way to not get a hangover in the first place.
Coincidentally, it's also the best way to not enjoy your life.
Coincidentally, it's also the best way to not enjoy your life.
- Dwimenor
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 13.10
10 znaków.Złota myśl Dwimenora #94 pisze: Wolność słowa to tez prawo do zachowania milczenia.
Poniższe zdanie jest fałszywe.
Powyższe zdanie jest prawdziwe.
Powyższe zdanie jest prawdziwe.
-
- Wygnańcy
Witam!
Nie rozumiem Was. O czym Wy piszecie.
Pierwszy post był z mojej strony pytaniem, może rozległym z opisem, ale chciałem tylko odpowiedzi na pytania i nic więcej, nikogo nie
prosiłem, nie błagałem, aby mi odpowiedział, kto chciał mógł to zrobić.
Niektóre osoby zarzucają mi, że jestem "małoletni" (chciałbym, bo wtedy całe życie byłoby przede mną), a nawet nie pofatygowały się
dokładnie przeczytanie ze zrozumieniem. Jak myślicie jeżeli pracowałem na Dos-ie 3.0 i pamiętam Commodore i Amigę, to ile mogę mieć
lat ? Aha, przepraszam nie wiecie, co to Dos, Commodore i Amiga to sprawdźcie sobie np.: Wikipedii.
A co do moderatorów: to Oni moderują to forum i powinni chronić społeczność przed prawdziwymi zakałami obrażającymi, używającymi
wulgaryzmów, itd (zresztą tak jak na każdym forum). A co robią - sami używają zwrotów, których szczególnie ONI nie powinni używać w
stosunku do członków społeczności (bo na razie nim jestem czy się to komuś podoba czy też nie), nawet jeżeli są zdenerwowani na kogoś.
Rzucanie hasła "łamiesz regulamin" nic nie dało puste słowa, a wystarczało sprawdzić, że macie do czynienia z "przedszkolakiem" ( tak sami
nazwaliście tą grupę wątków), nowicjuszem i wpisać "stary nie rób tego i tamtego"- pewnie używają szablonów i stąd tak oficjalnie i nic tu
ze społeczności (co to jest społeczność, ktoś wie ? ).
Moim zdaniem: ok - zasady mówią o tym żeby zadawać jedno pytanie, ale po co mnożyć posty ? dla statystyki forum. Zadam jedno
pytanie, ktoś nie wie o co chodzi, bo przecież nie mogę się "rozpisywać", więc dopiszę wyjaśnienia, a kolejna osoba ponawia i dodaje
pytanie: "ale o co ci chodzi", "jaki system" "w którym miejscu" i tak 10 postów żeby odpowiedzieć na jedno proste pytanie. A można raz a
dobrze bo osoba czytająca moje rozlegle pytanie może będzie znała odpowiedź na kilka zawartych tam wątpliwości (na jedno pytanie i na
drugie) i odpowie raz a nie po 10 kolejnych wyjaśnieniach i dopytaniach.
Piszecie o tym, że ja powinienem dostosować się do społeczności. Ok zgoda, ale to nie naczy, że jako członek tej społeczności nie mogę
wpływać na zmianę społeczności i jej zachowań - zmiany regulaminu. Co to ma być jakaś dyktatura, że nie można mieć swojego zadania i
nie można zganić szanownego Pana moderatora lun inną osobę za to, że jest samo-pankiem i warchołem. A gdzie upomnienie dla
moderatora za naruszenie regulaminu ?
Kolejne - żyjemy w Polce i w naszym kraju obowiązuje ustawa o języku polskim - dla tych, którzy używają języków obcych ( wyobraźcie
sobie, że ktoś może nie znać angielskiego, portugalskiego, rosyjskiego i dialektu Ubuntu, itd)
Co do ortografii, gramatyki, interpunkcji - forum Ubuntu to nie forum języka polskiego lub gramatyczne, błędy są i będą zawsze - patrzcie
na Siebie i nie oceniacie innych, którzy i tak przeprosili za wszystkie niedogodności z czytaniem- łacznie z przerwami między wierszmi i
innymi takimi bzdetami, które nie są nic nie warte w przypadku uzyskania merytorycznej, szczerej i wyczerpującej opowiedzi.
pozdrawiam
Nie rozumiem Was. O czym Wy piszecie.
Pierwszy post był z mojej strony pytaniem, może rozległym z opisem, ale chciałem tylko odpowiedzi na pytania i nic więcej, nikogo nie
prosiłem, nie błagałem, aby mi odpowiedział, kto chciał mógł to zrobić.
Niektóre osoby zarzucają mi, że jestem "małoletni" (chciałbym, bo wtedy całe życie byłoby przede mną), a nawet nie pofatygowały się
dokładnie przeczytanie ze zrozumieniem. Jak myślicie jeżeli pracowałem na Dos-ie 3.0 i pamiętam Commodore i Amigę, to ile mogę mieć
lat ? Aha, przepraszam nie wiecie, co to Dos, Commodore i Amiga to sprawdźcie sobie np.: Wikipedii.
A co do moderatorów: to Oni moderują to forum i powinni chronić społeczność przed prawdziwymi zakałami obrażającymi, używającymi
wulgaryzmów, itd (zresztą tak jak na każdym forum). A co robią - sami używają zwrotów, których szczególnie ONI nie powinni używać w
stosunku do członków społeczności (bo na razie nim jestem czy się to komuś podoba czy też nie), nawet jeżeli są zdenerwowani na kogoś.
Rzucanie hasła "łamiesz regulamin" nic nie dało puste słowa, a wystarczało sprawdzić, że macie do czynienia z "przedszkolakiem" ( tak sami
nazwaliście tą grupę wątków), nowicjuszem i wpisać "stary nie rób tego i tamtego"- pewnie używają szablonów i stąd tak oficjalnie i nic tu
ze społeczności (co to jest społeczność, ktoś wie ? ).
Moim zdaniem: ok - zasady mówią o tym żeby zadawać jedno pytanie, ale po co mnożyć posty ? dla statystyki forum. Zadam jedno
pytanie, ktoś nie wie o co chodzi, bo przecież nie mogę się "rozpisywać", więc dopiszę wyjaśnienia, a kolejna osoba ponawia i dodaje
pytanie: "ale o co ci chodzi", "jaki system" "w którym miejscu" i tak 10 postów żeby odpowiedzieć na jedno proste pytanie. A można raz a
dobrze bo osoba czytająca moje rozlegle pytanie może będzie znała odpowiedź na kilka zawartych tam wątpliwości (na jedno pytanie i na
drugie) i odpowie raz a nie po 10 kolejnych wyjaśnieniach i dopytaniach.
Piszecie o tym, że ja powinienem dostosować się do społeczności. Ok zgoda, ale to nie naczy, że jako członek tej społeczności nie mogę
wpływać na zmianę społeczności i jej zachowań - zmiany regulaminu. Co to ma być jakaś dyktatura, że nie można mieć swojego zadania i
nie można zganić szanownego Pana moderatora lun inną osobę za to, że jest samo-pankiem i warchołem. A gdzie upomnienie dla
moderatora za naruszenie regulaminu ?
Kolejne - żyjemy w Polce i w naszym kraju obowiązuje ustawa o języku polskim - dla tych, którzy używają języków obcych ( wyobraźcie
sobie, że ktoś może nie znać angielskiego, portugalskiego, rosyjskiego i dialektu Ubuntu, itd)
Co do ortografii, gramatyki, interpunkcji - forum Ubuntu to nie forum języka polskiego lub gramatyczne, błędy są i będą zawsze - patrzcie
na Siebie i nie oceniacie innych, którzy i tak przeprosili za wszystkie niedogodności z czytaniem- łacznie z przerwami między wierszmi i
innymi takimi bzdetami, które nie są nic nie warte w przypadku uzyskania merytorycznej, szczerej i wyczerpującej opowiedzi.
pozdrawiam
- sylwester
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Kontakt:
I tym temat kończymy - każdy mógł przekazać swoje zdanie.
Regulamin pozostaje w mocy, a ci co nie zrozumieli powyższej dyskusji sami sobie będą winni
Regulamin pozostaje w mocy, a ci co nie zrozumieli powyższej dyskusji sami sobie będą winni

Na pytania o usunięte/zablokowane/skasowane/przeniesione posty bez linków do nich nie odpowiadam