Witam serdecznie,
Chciałbym wszystkim polecić obejrzenie poniższego wykładu nt. technologii szóstego zmysłu, która połączy świat cyfrowy z naszym rzeczywistym światem. Dzięki, której człowiek nie będzie uzależniony od siedzenia przy laptopie / desktopie czy zagladaniu do smartphona. Wystarczy mu technologia szóstego zmysłu.
Smartphony, netbooki, laptopy , dekstopy, tablety to nic w porównaniu z technologią Szóstego Zmysłu
Życze miłego oglądania i proszę o wypowiedzi po obejrzeniu wykładu.
Wykład: (napisy w języku polskim)
http://www.ted.com/talks/lang/pol/prana ... ology.html
Technologia szóstego zmysłu - coś niesamowitego warto obejrzeć!
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Brak
- Architektura: x86_64
- Heos
- Zakręcona Traszka
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86_64
Re: Technologia szóstego zmysłu - coś niesamowitego warto obejrzeć!
Co ja mogę powiedzieć, prowadziłem 3 prelekcje na temat tej technologii. Pranava uważam za wielkiego człowieka, prawdziwego geniusza a samą technologię i to jakie daje możliwości za niewyobrażalne - o tym czytałem n lat temu w książkach Asimova.
- Sueroski
- Serdeczny Borsuk
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
Re: Technologia szóstego zmysłu - coś niesamowitego warto obejrzeć!
Ciekawy akcent ma ten gość mówiący (chociaż "polski angielski" nie jest wcale lepszy od "indyjskiego angielskiego"), ale da się zrozumieć bez większych problemów.
Technologia niesamowita i na prawdę chciałbym móc w dowolnym miejscu na Ziemi wziąć tylko kartkę papieru (chociaż na ścianie też się da, ale lepiej widoczne to pewnie na kartce) i zacząć przeglądać na niej Internet. Najbardziej mnie zadziwiło jak przenosił tekst z książki i wykres do formatu elektronicznego, albo z obrazu na kartce (tej na której było wyświetlane coś za pomocą tego urządzenia) przeniósł stronę internetową na komputer. BOSKIE!
O ile to faktycznie udało im się zrobić (nie jest to jakiś żart czy coś, bo ciężko uwierzyć) to ja na to czekam ;] Mam nadzieję, że szybko to będzie dostępne dla nas, użytkowników. Takie coś to ogromny sukces. Niby tylko kamerka i coś w rodzaju "mini rzutnika", ale wykorzystane i dopracowane genialnie. Aż takiej precyzji nie oczekiwałem, a działa bardzo dobrze.
Gość o ile się nie mylę pod koniec wspomniał, że będzie to udostępnione jako wolne oprogramowanie, więc dodatkowy plus.
O ile to nie spóźniony Prima Aprilisowy żart, to jestem na wielkie TAK.
Technologia niesamowita i na prawdę chciałbym móc w dowolnym miejscu na Ziemi wziąć tylko kartkę papieru (chociaż na ścianie też się da, ale lepiej widoczne to pewnie na kartce) i zacząć przeglądać na niej Internet. Najbardziej mnie zadziwiło jak przenosił tekst z książki i wykres do formatu elektronicznego, albo z obrazu na kartce (tej na której było wyświetlane coś za pomocą tego urządzenia) przeniósł stronę internetową na komputer. BOSKIE!
O ile to faktycznie udało im się zrobić (nie jest to jakiś żart czy coś, bo ciężko uwierzyć) to ja na to czekam ;] Mam nadzieję, że szybko to będzie dostępne dla nas, użytkowników. Takie coś to ogromny sukces. Niby tylko kamerka i coś w rodzaju "mini rzutnika", ale wykorzystane i dopracowane genialnie. Aż takiej precyzji nie oczekiwałem, a działa bardzo dobrze.
Gość o ile się nie mylę pod koniec wspomniał, że będzie to udostępnione jako wolne oprogramowanie, więc dodatkowy plus.
O ile to nie spóźniony Prima Aprilisowy żart, to jestem na wielkie TAK.