Aktualizacja z Ubuntu 10.04 do 10.10 z wykorzystaniem CD

Tutaj można zadać pytanie, jeśli Linuksa widzi się pierwszy raz w życiu ;)
nak17
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Aktualizacja z Ubuntu 10.04 do 10.10 z wykorzystaniem CD

Post autor: nak17 »

Jak można zrobić aktualizację (nie chcę od nowa instalować ) systemu Ubuntu 10.04 do wyższej wersji 10.10 z wykorzystaniem nie internetu tylko nagranego obrazu Ubuntu 10.10 na CD. Nie chcę robić aktualizacji przez internet ze względu na słabe łącze, a płytę mam od innej osoby - czy jest taka możliwość aktualizacji - Uwaga - nie chcę robić instalacji od początku całego systemu a jedynie aktualizację systemu i pakietów .....
Awatar użytkownika
mucha090
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Brak
Architektura: x86_64
Kontakt:

Re: Aktualizacja z Ubuntu 10.04 do 10.10 z wykorzystaniem CD

Post autor: mucha090 »

wydaje mi się że jest taka możliwość lecz nie jestem pewien :P a więc System -> administracja -> menadżer pakietów synaptic (i jak uruchomisz tego menadżera) -> repozytoria | powinno tobie takie okienko się pojawić -> http://yfrog.com/mjzrzutekranu1xop
jak widać możesz dodać płytke cd aby zaktualizować system :D
Awatar użytkownika
mario_7
Administrator
Administrator
Wersja Ubuntu: 20.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Re: Aktualizacja z Ubuntu 10.04 do 10.10 z wykorzystaniem CD

Post autor: mario_7 »

Aby zaktualizować Ubuntu 10.04 do nowszej wersji z wykorzystaniem CD potrzebujesz Ubuntu 10.10 Alternate CD - jest to specjalny rodzaj płyty, bez graficznego instalatora, za to umożliwia aktualizację systemu bez udziału internetu.

Z tego, co widziałem, wersja Ubuntu 11.04 będzie pozwalała aktualizować system wykorzystując "zwykłą" płytę z systemem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przedszkole Linuksa”