Takie cos pojawia mi sie podczas formata probowalem w windowsie XP, vista, 7 i na jakims forum polecili mi zebym sprobowal na linuxie wiec trafilem na ubuntu system mi sie w miare podoba ale nie pomaga mi przy formatowaniu dysku flashBłąd podczas formatowania woluminu
Error creating file system: helper exited with exit code 1: helper failed with:
init :: non DOS media
Cannot initialize '::'
mlabel: Cannot initialize drive
mkfs.vfat 3.0.9 (31 Jan 2010)

Prtoblem z tym pendrivem polega na tym ze usunalem jednego dnia plik autorun.inf bo byl zawirusowany i od tego czasu nastapila blokada przed zapisem teraz jak robie skan avastem znajduje mi dwa pliki z krzaczkami w nazwie (pod XP) pod ubuntu idzie odczytac te nazwy ale dysk jest nadal blokowany przed zapisem i nie idzie zmienic uprawnien dla tego pena.. czy ktos mial podobny problem czy pendrive jest juz poprostu do wyrzuce3nia prosze o szybka odpowiedz..
--Added after 40 min--
Pobawilem sie troche tym ubuntu i doszedlem do programu do zarzadzania dyskami i tam udalo mi sie oproznic pendrive usunalem wszystkie pliki znadujace sie na nim jednak gdy chce go sformatowac pojawia sie komunikat
nie znam linuxa jest to moje pierwsze zapoznanie sie z tym OS i nie wiem o co chodzi z tymi bledami czy da sie odratowac tego pena?/dev/sdf is mounted
Chcialbym dodac ze na pendrive idzie wrzucic pliki *.exe jesli sie jest na ubuntu. Na WIN XP probowalem wrzucic jakis plik wyskakuje blad jednak slad po pliku pozostaje na penie w postaci nazwy pliku o rozmiarze 0b