Skype i nie dzialajaca kamerka

Jak się dogadać?
Awatar użytkownika
bart3k_c
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 11.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Skype i nie dzialajaca kamerka

Post autor: bart3k_c »

Witam nie dziala mi w skype kamera system ja widzi bo w cheese sie ladnie wszystko odpala jak wpisz lsusb to tez sie pokazuje ze system widzi kamere

Kod: Zaznacz cały

Bus 002 Device 002: ID 0ac8:305b Z-Star Microelectronics Corp. ZC0305 Webcam
ale w skype jej nie widzi.. wydaje mi sie ze problem lezy w sciezce /dev/video0 bo na taka wskazuje skype ale nie wiem zabardzo co moge zrobic.. Kamerka napewno sie nie uruchamia bo sygnalizowala by to dioda a ta sie nie zapala w przeciwienstwie do programu cheese..

Ikonke skype mam na pulpicie utworzylem aktywator i gdy go odpalam zalacza mi sie konsola a w nie pisze takie cos

Kod: Zaznacz cały

/usr/lib/gtk-2.0/2.10.0/menuproxies/libappmenu.so: niewłaściwa klasa ELF: ELFCLASS64

(<unknown>:2583): Gtk-WARNING **: Failed to load type module: /usr/lib/gtk-2.0/2.10.0/menuproxies/libappmenu.so

/usr/lib/gtk-2.0/2.10.0/menuproxies/libappmenu.so: niewłaściwa klasa ELF: ELFCLASS64

(<unknown>:2583): Gtk-WARNING **: Failed to load type module: /usr/lib/gtk-2.0/2.10.0/menuproxies/libappmenu.so

(<unknown>:2583): Gtk-WARNING **: /usr/lib/gtk-2.0/2.10.0/immodules/im-ibus.so: niewłaściwa klasa ELF: ELFCLASS64

(<unknown>:2583): Gtk-WARNING **: Loading IM context type 'ibus' failed

(<unknown>:2583): Gtk-WARNING **: /usr/lib/gtk-2.0/2.10.0/immodules/im-ibus.so: niewłaściwa klasa ELF: ELFCLASS64

Nie wiem czy to komus sie przyda w pomocy rozwiazania mojego probelmu ale napewno warto bylo to dodac..
Prosze o pomoc bo skype jest mi naprawde niezbedny do normalnego uzytkowania komputera
THC jest dużo skuteczniejsze od aktualnie stosowanych chemioterapii.
Awatar użytkownika
mckwacz
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64
Kontakt:

Re: Skype i nie dzialajaca kamerka

Post autor: mckwacz »

Nie wszystkie kamerki działaja na linuxie pod sky pe
ODPOWIEDZ