Rhytmbox + iPod

Grafika, film, dźwięk.
kizdas
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.10
Kontakt:

Rhytmbox + iPod

Post autor: kizdas »

Witam,

Mam dość sporą listę utworów na swoim iPodzie, chcialbym teraz cos dograc ale jezeli dodam utwory i zsynchronizuje iPoda to strace tamte dane. Jak mozna dodac nowe utwory nie traca starych?

Dzieki :)
Awatar użytkownika
kordys
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Re: Rhytmbox + iPod

Post autor: kordys »

Jeżeli dobrze rozumiem Twoje pytanie to jak dodasz utwory, to po synchronizacji nie powinieneś stracić żadnych danych. Nowe utwory zostaną dodane do iPoda.
bartico6
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Post autor: bartico6 »

mam pytanie: jak dodać film video do iPoda Nano? Rythmbox i Banshe wyrzucają błąd. Film mam skonwertowany tak jak dla iTunes czyli na .m4v (taki format spokojnie działa na iTunes). Czym to wrzucać?
I przy okazji jakim programem zasysacie np. teledyski z YT lub innych serwerów tego typu i czym to konwertujecie pod linuxem. przyznam ze tylko po to jeszcze trzymam windows na komputerze żeby wrzucać teledyski na iPoda - pod windą wszystko robię RealPlayerem czyli zasysam i konwertuję a wrzucam iTunesem. Chcę to robić Linuxem i jeszcze rzadziej widzieć "okna"
bartico6
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

czy nikt nie ma iPoda? i takiego problemu jak ja?
piwosz
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 11.04
Kontakt:

Post autor: piwosz »

bartico6 pisze:mam pytanie: jak dodać film video do iPoda Nano? Rythmbox i Banshe wyrzucają błąd. Film mam skonwertowany tak jak dla iTunes czyli na .m4v (taki format spokojnie działa na iTunes). Czym to wrzucać?
I przy okazji jakim programem zasysacie np. teledyski z YT lub innych serwerów tego typu i czym to konwertujecie pod linuxem. przyznam ze tylko po to jeszcze trzymam windows na komputerze żeby wrzucać teledyski na iPoda - pod windą wszystko robię RealPlayerem czyli zasysam i konwertuję a wrzucam iTunesem. Chcę to robić Linuxem i jeszcze rzadziej widzieć "okna"
Teledyski- DownloadHelper, dodatek do fajerfoxa, konwersja AristaTranskoder:)
bartico6
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

suprr OK ale czym wrzucasz do iPoda? rythmbox - padaka, Banshe to samo. Podpowiedz cos
Awatar użytkownika
kordys
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: Unity

Post autor: kordys »

Witam nabyłem iPada. JKego obsługa w rhythmbox jest idealna. Oczywiście musiałem ustawić plugin iPod. Także może spróbuj jeszcze raz z Rhythmbox'em. Zaktualizuj wersję.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka, filmy, zdjęcia, grafika”