* lapek nie ma wbudowanej karty WiFi i jak dotad korzystalem z takowej przez PCMCIA (firmy MSI). I tu zaczely sie cuda - otoz jestem w stanie sie polaczyc tylko z niezabezpieczonymi sieciami WiFi. Z siecia domowa do ktorej mam klucz (zabezpieczenie WPA) nie chce mi sie polaczyc i ciagle pyta o haslo ->wpisuje klucz ->mieli, mieli, mieli -> znowu monit o haslo.... i tak w kolko

Myslicie ze blednie wpisalem haslo? Po pierwsze wlaczam opcje zeby bylo widac znaki (sam sobie przestalem wierzyc) a po drugie:
*wyciagam karte z portu i podlaczam inna karte WiFi ale na USB (W-Link - nawet nie wiem skad mam tego cudaka) i laczy sie bez zadnego zapytania o haslo ->czyli haslo jest poprawnie wpisane.
W zasadzie problem niby rozwiazany ale jest z praktycznych wzgledow niewygodny: porty USB znajduja sie z tylu lapka i musze uwazac przy przenoszeniu komputera etc. Do tego bogowie HP postanowili porty umiescic tuz obok gniazdka od zasilania - wierzcie mi ze nawet najmniejszy pendrive zawsze opera sie o wtyczke - a wystarczylo dodac doslownie 2mm przestrzeni. Z karta PCMCIA jest zdecydowanie wygodniej bo jest na tyle sztywno wmontowana w kompa ze mozna nia gwozdze wbijac.
No i moje pytanie - co jest nie tak z WPA przez PCMCIA? Przegladalem rozne fora Internetowe ale nic z podanych instrukcji nie rozwiazuje problemu. Moze ktos z Was ma jakis pomysl? Bede niesamowicie wdzieczny.
Pozdrawiam