Witam,
Mam problem z podłączeniem mojej Nokii N8 do netbooka z Ubuntu 11.04. Telefon widzi wprawdzie komputer i automatycznie łączy się z nim w trybie Nokia PC Suite, ale system go nie widzi. Znane mi programy (Series60-Remote oraz Xgnokii) albo działają tylko przez bluetooth (jak ten pierwszy) albo w ogóle nie działa (ten drugi). Wolałbym łączyć się przez usb, bo przez bluetooth wysłanie np. filmu na komórkę będzie lekkim koszmarem. Co więc zrobić by móc normalnie się posługiwać komórką podłączoną przez usb do komputera (np. by Ubuntu widziało ją jako dysk zewnętrzny)? Czy jest jakiś program o funkcjonalności Nokia Ovi Suite (przerzucanie plików, wysyłanie smsów, porządkowanie kontaktów, zarządzanie notatkami i kalendarzem, instalacja pakietów sis i sisx)?
Nokia N8 przez usb - system nie widzi, jaki program do obsługi?
- Reikgao
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 11.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Re: Nokia N8 przez usb - system nie widzi, jaki program do obsługi?
Wammu, jest w repo, potem z gammu wybierz model telefonu. powinieneś mieć dostęp do wszystkich opcji. Wammu w/g mnie jest lepszy od Pc Suite