Witam.
Mam dylemat odnośnie kupna telefonu.
Mam na oku
Nokia E72 http://allegro.pl/nokia-e72-gwarancja-o ... 39690.html
zalety: fizyczna klawiatura qwerty, ładny design, długa żywotność baterii.
wady: troche małe przyciski, ostatnio mialem ją w dłoniach i przy pisaniu musialem pisac paznokciami, bo mam grube palce i po 2-3 klawisze naraz wciskam. Mniejszy niż w dotykowcu ekran.
Samsung Galaxy Ace http://allegro.pl/samsung-galaxy-ace-s5 ... 83023.html:
zalety: duży dotykowy wyświetlacz, adroid market + jakies appsy z samsunga.
wady: wirtualna klawiatura ale chyba idzie sie przyzwyczaic, krótka praca na bateriie - ale to chyba mało ważne, bo każdy dotykowiec żre prądu.
Lub tansza alternatywa dla androida Samsung i7500 http://allegro.pl/samsung-i7500-w-super ... 23400.html
Nokie miałem chwile w ręce i ogólnie podoba mi sie, z dotykowców miałem tylko HTC Magic'a i tez mi sie podobał, nie potrafie sie zdecydować.
Prosze o porade i przekonanie mnie argumentami do jakiegoś modelu, lub podanie innego do tej ceny.
Pozdro
Telefon do 600 zł
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Re: Telefon do 600 zł
Czesc! 
Doradziłbym Ci kupić samsunga Ace. Jest to dotykowy telefon z możliwą rozdzielczością ekranu
, jak sam wspomniałeś jest to telefon z androidem, który sam w sobie zawiera ogromną bazę aplikacji, dostępnych w android market. Wirtualna klawiatura jest w miare wygodna, tu możesz poszukać sobie lepszych zamienników, developerzy w dziedzinie klawiatur prześcigają się, aby trafić w najszersze grono użytkowników - duże palce, wada wzroku, etc. Samsung otworzy Ci nawet filmy divx! 
Jeśli chodzi o i5700, przestarzala wersja Androida, ogolnie stary telefon

Doradziłbym Ci kupić samsunga Ace. Jest to dotykowy telefon z możliwą rozdzielczością ekranu

Jeśli chodzi o i5700, przestarzala wersja Androida, ogolnie stary telefon

-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Środowisko graficzne: Unity
Hej,
Ogólnie to mam taki sposób na kupywanie komórek:
Wchodze na strone orange, albo innej sieci, klikam: coś takiego: kup telefon czy tam wybierz telefon
I tam jest taki pasek po lewej stronie z opcjami telefonów. Zaznaczasz wszystkie które cię interesują (wii, blu, usb, nie wiadomo co) no i skrypt wypluwa Ci telefony. No i wybierasz który pasuje Ci wyglądowo/cenowo. Reszta to bajery dla nerdów, bo tak naprawdę to z tel tylko dzwonisz, piszesz esy, i czasem w internecie sprawdzasz fejsa.
Ogólnie to mam taki sposób na kupywanie komórek:
Wchodze na strone orange, albo innej sieci, klikam: coś takiego: kup telefon czy tam wybierz telefon
I tam jest taki pasek po lewej stronie z opcjami telefonów. Zaznaczasz wszystkie które cię interesują (wii, blu, usb, nie wiadomo co) no i skrypt wypluwa Ci telefony. No i wybierasz który pasuje Ci wyglądowo/cenowo. Reszta to bajery dla nerdów, bo tak naprawdę to z tel tylko dzwonisz, piszesz esy, i czasem w internecie sprawdzasz fejsa.
- EF
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 13.10
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86
- Kontakt:
Jasne, że Galaxy Ace. Porzadnie wykonany, elegancko działa. Nokia to przeżytek 

- linuxozaurus
- Gibki Gibbon
- Wersja Ubuntu: 20.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Ja powiem tak nokii nie kupiłabym bo przestarzała a tego co proponuje autor kupiłam ace a jako że mam galaxy S to nie kupię innego.
Z tego co proponuje autor najlepszy jest ace powód to nowszy Android z podrownaniem z tym drugim modelem ale nie ma przeszkód kupić go i zaktualizowac go jeśli masz komputer a windows i kiesa lub bawić się linuxowym odinem
klawiaturą ekranów nie jest wadą ( mam dotykowca )
Jedyną wadą dotykowcow jest akumulator.
Jak ci nie odpowiada coś to uzyj innego odpowiednika ( dla was powiem tak mi nie odpowiadał pomyślny launcher i zastąpiła go innym o nazwie adw launcher. A co do klawiatury możesz zrobić to co ja zrobiłam z launcherem
Z tego co proponuje autor najlepszy jest ace powód to nowszy Android z podrownaniem z tym drugim modelem ale nie ma przeszkód kupić go i zaktualizowac go jeśli masz komputer a windows i kiesa lub bawić się linuxowym odinem
klawiaturą ekranów nie jest wadą ( mam dotykowca )
Jedyną wadą dotykowcow jest akumulator.
Jak ci nie odpowiada coś to uzyj innego odpowiednika ( dla was powiem tak mi nie odpowiadał pomyślny launcher i zastąpiła go innym o nazwie adw launcher. A co do klawiatury możesz zrobić to co ja zrobiłam z launcherem
witam
Linuxozaurus
Santo Subito Ioannes Paulus II "wolne oprogramowanie dla wolnych ludzi"
Lenowo IdeaPad L340 17API z Windows 11 Windows Dual Boot Linux Mint Cinamon in secure boot end user mode.
Sława Ukrajini!
Linuxozaurus
Santo Subito Ioannes Paulus II "wolne oprogramowanie dla wolnych ludzi"
Lenowo IdeaPad L340 17API z Windows 11 Windows Dual Boot Linux Mint Cinamon in secure boot end user mode.