Telefon do 600 zł

Porady sprzętowo-handlowe
Awatar użytkownika
neoziutek
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 9.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Telefon do 600 zł

Post autor: neoziutek »

Witam.
Mam dylemat odnośnie kupna telefonu.
Mam na oku

Nokia E72 http://allegro.pl/nokia-e72-gwarancja-o ... 39690.html
zalety: fizyczna klawiatura qwerty, ładny design, długa żywotność baterii.
wady: troche małe przyciski, ostatnio mialem ją w dłoniach i przy pisaniu musialem pisac paznokciami, bo mam grube palce i po 2-3 klawisze naraz wciskam. Mniejszy niż w dotykowcu ekran.

Samsung Galaxy Ace http://allegro.pl/samsung-galaxy-ace-s5 ... 83023.html:
zalety: duży dotykowy wyświetlacz, adroid market + jakies appsy z samsunga.
wady: wirtualna klawiatura ale chyba idzie sie przyzwyczaic, krótka praca na bateriie - ale to chyba mało ważne, bo każdy dotykowiec żre prądu.

Lub tansza alternatywa dla androida Samsung i7500 http://allegro.pl/samsung-i7500-w-super ... 23400.html

Nokie miałem chwile w ręce i ogólnie podoba mi sie, z dotykowców miałem tylko HTC Magic'a i tez mi sie podobał, nie potrafie sie zdecydować.

Prosze o porade i przekonanie mnie argumentami do jakiegoś modelu, lub podanie innego do tej ceny.

Pozdro
wojhan
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.04
Architektura: x86_64

Re: Telefon do 600 zł

Post autor: wojhan »

Czesc! :)

Doradziłbym Ci kupić samsunga Ace. Jest to dotykowy telefon z możliwą rozdzielczością ekranu :P, jak sam wspomniałeś jest to telefon z androidem, który sam w sobie zawiera ogromną bazę aplikacji, dostępnych w android market. Wirtualna klawiatura jest w miare wygodna, tu możesz poszukać sobie lepszych zamienników, developerzy w dziedzinie klawiatur prześcigają się, aby trafić w najszersze grono użytkowników - duże palce, wada wzroku, etc. Samsung otworzy Ci nawet filmy divx! :)

Jeśli chodzi o i5700, przestarzala wersja Androida, ogolnie stary telefon :P
roslinek
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 16.04
Środowisko graficzne: Unity

Post autor: roslinek »

Hej,

Ogólnie to mam taki sposób na kupywanie komórek:
Wchodze na strone orange, albo innej sieci, klikam: coś takiego: kup telefon czy tam wybierz telefon

I tam jest taki pasek po lewej stronie z opcjami telefonów. Zaznaczasz wszystkie które cię interesują (wii, blu, usb, nie wiadomo co) no i skrypt wypluwa Ci telefony. No i wybierasz który pasuje Ci wyglądowo/cenowo. Reszta to bajery dla nerdów, bo tak naprawdę to z tel tylko dzwonisz, piszesz esy, i czasem w internecie sprawdzasz fejsa.
Awatar użytkownika
EF
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: 13.10
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86
Kontakt:

Post autor: EF »

Jasne, że Galaxy Ace. Porzadnie wykonany, elegancko działa. Nokia to przeżytek ;)
Awatar użytkownika
linuxozaurus
Gibki Gibbon
Gibki Gibbon
Wersja Ubuntu: 20.04

Post autor: linuxozaurus »

Ja powiem tak nokii nie kupiłabym bo przestarzała a tego co proponuje autor kupiłam ace a jako że mam galaxy S to nie kupię innego.

Z tego co proponuje autor najlepszy jest ace powód to nowszy Android z podrownaniem z tym drugim modelem ale nie ma przeszkód kupić go i zaktualizowac go jeśli masz komputer a windows i kiesa lub bawić się linuxowym odinem

klawiaturą ekranów nie jest wadą ( mam dotykowca )

Jedyną wadą dotykowcow jest akumulator.

Jak ci nie odpowiada coś to uzyj innego odpowiednika ( dla was powiem tak mi nie odpowiadał pomyślny launcher i zastąpiła go innym o nazwie adw launcher. A co do klawiatury możesz zrobić to co ja zrobiłam z launcherem
witam
Linuxozaurus
Santo Subito Ioannes Paulus II "wolne oprogramowanie dla wolnych ludzi"
Lenowo IdeaPad L340 17API z Windows 11 Windows Dual Boot Linux Mint Cinamon in secure boot end user mode.

🇺🇦Sława Ukrajini!🇺🇦
ODPOWIEDZ

Wróć do „Co kupić?”