Brak możliwości przełączenia na HDMI

Karty graficzne, dźwiękowe, tv, monitory etc.
Awatar użytkownika
Krbor
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Brak możliwości przełączenia na HDMI

Post autor: Krbor »

Witam.
Po przesiadce na ubuntu 11.04 nie mam możliwości przełączenia wyjścia karty graficznej w laptopie na port HDMI.
W ubuntu 10.04 wszystko działało bez większego problemu i po wciśnięciu kombinacji klawiszy fn+F4 następowało przekierowanie sygnału na port HDMI.
Moja karta graficzna to GeForce 103M.
Mam zainstalowane sterowniki własnościowe Nvidia.
Będę wdzięczny za każdą pomoc.
domino1112
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Architektura: x86
Kontakt:

Re: Brak możliwości przełączenia na HDMI

Post autor: domino1112 »

Windows wypada w tym lepiej. Podłączasz - wszystko samo się ustawia. Ja także mam z tym problem. Drugi laptop z ubuntu obsługuje duży telewizor i dzwięk przez HDMI nie działa. Dźwięk z głośników laptopa jest mizerny i przyjemność oglądania także. Jak widzę nikt nie ma pojęcia co z tym zrobić. Z resztą problem z dzwiękiem w ubuntu lub kartą Nvidia to stały temat w zależności od wersji ubuntu. Chyba aż tak przyjaznym systemem jak się go przedstawia to ubuntu nie jest ?
Awatar użytkownika
Krbor
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Architektura: x86_64

Re: Brak możliwości przełączenia na HDMI

Post autor: Krbor »

w moim przypadku problem pojawił się jedynie w wersji 11.04 w poprzednich wersjach (a używam ubuntu od 9.10) nie miałem żadnego problemu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Multimedia - karty graficzne, dźwiękowe, telewizyjne, drukarki, skanery”