Zawieszający się system po odpaleniu na Wine gier

Gry, do uruchomienia których potrzebne są programy typu Wine/Cedega/CrossOver albo jakieś emulatory.
treuer25
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Zawieszający się system po odpaleniu na Wine gier

Post autor: treuer25 »

Cześć mam mały problem z otóż gdy chce włączyć na przykład grę Runes of Magic wszystko wygląda ładnie i pięknie aż do ekranu gdzie mam wybrać swoją postać, po prostu klikam na serwer na którym się znajduje moja postać i automatycznie po pojawieniu się loadingu na dwie lub trzy sekundy dźwięk z gry się zapętla i automatycznie zawiesza mi się system nic nie mogę zrobić mam ekran z gry kursor myszki działa lecz nie działają żadne funkcje systemu przez co muszę użyć twardy reset. To samo dzieję się z grą Heroes III otóż gram sobie jakieś 10 w porywach 15 minut i system zalicza zwiechę. Używam Ubuntu 11.04 sterowniki do grafiki Amd najnowsze pobrane ze strony wersja 11.8. Coś tam czytałem na zagranicznych forach że może to być problem właśnie ze sterownikami od AMD.
Na Launchpad znalazłem ten wątek https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour ... bug/682413. Chciałbym zapytać czy ktoś ma podobne problemy i czy je rozwiązał ?.

-- 25 sie 2011 10:56 --

Może zapytam inaczej czy ktoś ma kartę graficzną wspieraną przez AMD czyli od serii Hd 2xxx do serii 6xxx i nie ma problemów wyżej opisanych, na sterownikach własnościowych ?.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Z innych systemów”