Znikające programy z menu programy w gnome 3

Tutaj można zadać pytanie, jeśli Linuksa widzi się pierwszy raz w życiu ;)
Awatar użytkownika
Nettmanek
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64
Kontakt:

Znikające programy z menu programy w gnome 3

Post autor: Nettmanek »

Witam serdecznie...

Po ponownym uruchomieniu systemu lub wylogowaniu znikaja programy które zainstalowałem z menu programy lecz dalej istnieja w systemie bo mogę je wywołać z terminalu. Czy ktoś wie jak temu zaradzic bo w ten sposob nie moge dodac zadnego nowego programu do paska programow po lewej bo z niego rowniez znikaja.

Pozdrawiam

-- niedziela, 4 wrz 2011, 11:37 --

jakby ktoś miał ten sam problem to znalazłem częściowe rozwiązanie... dodanie programów do menu na sztywno przez polecenie alacarte które otwiera nam graficzny konfigurator menu :)

ale to nie usunięcie problemu bo dalej jest to uciążliwe choc znów w nieskonczonosc sie nowych programów nie instaluje ;)

-- poniedziałek, 5 wrz 2011, 00:53 --

doszedłem do tego, że te programy się nie dodają do menu... one się tylko tam pojawiają na bierzącą sesję i potem bye bye...

jak dowiem sie czemu apt-get nie dodaje do menu to napiszę ;)
Lenovo G580-20150 | Intel Core i3 3120M | 8GB DD3 | Intel HD 4000 & Nvidia GF 710M | 1TB HDD | kubuntu 13.10 64bit
Mave
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.04
Środowisko graficzne: GNOME
Kontakt:

Re: Znikające programy z menu programy w gnome 3

Post autor: Mave »

Mam ten sam problem. Jeśli komuś udało się z tym uporać to proszę niech napisze.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przedszkole Linuksa”