Razem możemy więcej !!!

Aaaby..... Ogłoszenia drobne.
Krwiodawca
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: LXDE
Architektura: x86_64

Razem możemy więcej !!!

Post autor: Krwiodawca »

http://www.wykop.pl/link/863307/razem-mozemy-wiecej/

Ten filmik świetnie uświadamia, co oznacza duża ilość drobnych działań. Przeciętny komputer polaka raczej superkomputerem nie jest, ale za to razem możemy zdziałać naprawdę dużo. Pomóżcie wykopać ten filmik jak najwyżej. Im więcej osób się o tym dowie tym więcej zdziałamy. Razem możemy naprawdę duuuuużo :D
sun-netra
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 11.10
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86
Kontakt:

Re: Razem możemy więcej !!!

Post autor: sun-netra »

Projekt fajny i ambitny, popieram takie inicjatywy i rozwiązania...

Jednak jako iż jeśli udostępniam swoją maszynę do takich celów chciałbym coś z tego mieć...
I nie mówię tu o pieniądzach, nagrodach itp....
Ale same wyniki tych badań np. sa przeważnie podawane tylko statystycznie, na zasadzie:
"dzięki temu przeprowadziliśmy xxx eksperymentów yyy typu, zzz z nich nam się udało",
a Kowalski który ma swój udział w tych eksperymentach swoją maszyną nawet nie zna tych
eksperymentów i ich wyników.... A nawet niema pewności czy potem patentu wysublimowanego
tą drogą nie sprzeda się jakiejś firmie farmaceutycznej czy innej za grube miliony gdy za neta
i prąd maszyny płacił On.....

Osobiście więc nie bojkotuje, nie jestem przeciw - ale pod warunkiem że użytkownik wie, co
dokładnie jego maszyna robi i ma wgląd na tego wyniki... Taka ot poprostu szczerość
za udostępnianie mocy kompa:)
Awatar użytkownika
Heos
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Xfce
Architektura: x86_64

Re: Razem możemy więcej !!!

Post autor: Heos »

A ja jestem negatywnie nastawiony, w bardzo wielu podobnych inicjatywach spotkałem się z tym, że program zamiast zużywać śladowe ilości zasobów podkręcał zużycie procesora i RAM do 100%.
No i nie widzę celowości przeprowadzanych badać, zbyt to wszystko rozmyte.
"Chciałbym, żeby zaczęto od szanowania siebie: wszystko inne wypływa z tego." – Fryderyk Nietzsche
openSUSE Leap 15.1 | Xfce4 | Firefox
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tablica ogłoszeń”