Witam!
Może to głupio zabrzmi ale mam problem, kupiłem router z tytułu posta, po poprawnym skonfigurowaniu ustawień okazuje się iż nie działa internet na 2 komputerach podłączonych bezprzewodowo do niego na których zainstalowane jest Ubuntu (próbowałem kilka wersji oraz nakładek graficznych). Jako ciekawostkę powiem iż jak na jednym włączony jest Windows to wszystko jest w porządku z internetem na obydwu kompach. Bedę wdzięczny za jakieś wskazówki bo zgłupiałem szczerze mówiąc... :/
Router NetGear WNR612v2 nie obsługuje dwóch komputerów z Ubuntu
- brezniew
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Fluxbox
- Architektura: x86_64
Re: Router NetGear WNR612v2 nie obsługuje dwóch komputerów z Ubuntu
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
Opis problemu jest niewystarczający bądź sens istnienia tematu jest znikomy
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.Sprawdź konfigurację, adresy, kanały itp.
-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
Re: Router NetGear WNR612v2 nie obsługuje dwóch komputerów z Ubuntu
Nie wiem czy pomoże. Spróbuj ustawić na "sztywno" ip komputerów w routerze. Np. komputer a): 192.168.1.2, komputer b): 192.168.1.3. Jak nie pomoże daj znać. Postaram się pomóc.
Pozdrawiam
toster
Pozdrawiam
toster