HP 6820s zawiesza się po zamknięciu pokrywy laptopa
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.10
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86
HP 6820s zawiesza się po zamknięciu pokrywy laptopa
Witam! Posiadam bardzo duży problem z ubuntu 11.10
gdy zamykam klapę swojego laptopa na dłużej system zawiesza się nie reaguje na nic dopiero twardy reset działa. W ustawieniach zasilania mam ustawione, że gdy pokrywa jest zamknięta nie rób nic a w opcji uśpienie po nieaktywności mam wybrane bez usypiania. Takie ustawinie jest dla mnie nie zbędne więc nie próbowałem tego zmieniać. Może ktoś coś poradzi z góry dziękuje za wszelką pomoc!

-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Re: HP 6820s zawiesza się po zamknięciu pokrywy laptopa
Mam podobny problem tylko. U mnie wygląda to tak, ze jeżeli laptop wejdzie w stan uśpienia to już nie mogę go obudzić w normalny sposób, tylko reset. Czasami tez działa naciśnięcie klawisza funkcyjnego który odpowiada za zmianę ekranu wyjściowego, ale też nie zawsze zależy to widocznie od czegoś innego. Mój laptop to msi u270.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.10
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86
Re: HP 6820s zawiesza się po zamknięciu pokrywy laptopa
Właśnie miałem podobnie czasami dało się go wybudzić klawiszem zmiany ekranu ale tylko wtedy jak od zamknięcia do otwarcia minęło nie dużo czasu poźniej niestety tylko hard reset. Odnalazłem też, że ten bug był zgłoszony ale nie wiem czy to zostało rozwiązane, ja osobiście migrowałem do linux mint i bardzo się z tego teraz cieszę