Witam.
Jestem nowy w Ubuntu i mam pytanie czy jest możliwe powrót do Gnome 2 mając Ubuntu 11.10? Ani 3jka, ani Unity, ani KDE mi nie podchodzi, 2jka była idealna. A jeśli to byłoby niemożliwe, to czy ewentualny downgrade do 11.04(jeśli byłby możliwy) by pomógł.
Z góry dziękuję za pomoc.
Downgrade Gnome
- Althorion
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
Re: Downgrade Gnome
Downgrade jest możliwy tylko teoretycznie. Ubuntu zbyt mocno polega na nowszych wersjach programów i GTK, żeby taka zmiana była łatwa i nie zakończyła się katastrofą.
Instalacja 11.04 oczywiście zadziała. Można też wypróbować inne środowiska graficzne, jak np. LXDE czy XFCE.
Instalacja 11.04 oczywiście zadziała. Można też wypróbować inne środowiska graficzne, jak np. LXDE czy XFCE.
„Jam częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie dobro czyni.”
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Środowisko graficzne: GNOME
A w jaki sposób mógłbym na nowo zainstalować 11.04 z poziomu 11.10(bez płytki, etc)?
- linuxozaurus
- Gibki Gibbon
- Wersja Ubuntu: 20.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
http://jakilinux.org/linux/jak-zainstal ... z-niczego/ tutaj masz to opisaneA w jaki sposób mógłbym na nowo zainstalować 11.04 z poziomu 11.10(bez płytki, etc)?
witam
Linuxozaurus
Santo Subito Ioannes Paulus II "wolne oprogramowanie dla wolnych ludzi"
Lenowo IdeaPad L340 17API z Windows 11 Windows Dual Boot Linux Mint Cinamon in secure boot end user mode.
Sława Ukrajini!
Linuxozaurus
Santo Subito Ioannes Paulus II "wolne oprogramowanie dla wolnych ludzi"
Lenowo IdeaPad L340 17API z Windows 11 Windows Dual Boot Linux Mint Cinamon in secure boot end user mode.