Obsługa zewnętrznej karty dźwiękowej Xonar U3

Karty graficzne, dźwiękowe, tv, monitory etc.
labtes
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Obsługa zewnętrznej karty dźwiękowej Xonar U3

Post autor: labtes »

Witam,

Uprzejmie proszę o informację czy Ubuntu 11.10 będzie miało problemy z obsługą karty z tematu.

Z góry dziękuję za pomoc.

pozdrawiam

Mateusz
Awatar użytkownika
valdi74
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Wersja Ubuntu: 24.04
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Architektura: x86_64

Re: Obsługa zewnętrznej karty dźwiękowej Xonar U3

Post autor: valdi74 »

Witam,

Udało się koledze coś ustalić? Sam jestem zainteresowany tą kartą, ponieważ potrzebuję wyjście S/PDIF do laptopa. Niestety nigdzie w sieci nie znalazłem wzmianki na temat jej współpracy z Linuksem.

Pozdrawiam!
labtes
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Re: Obsługa zewnętrznej karty dźwiękowej Xonar U3

Post autor: labtes »

Niestety nie znalazłem jak dotąd odpowiedzi. Podjąłem jednak ryzyko kupując ją, lecz sprawdzić czy działa będę mógł dopiero w połowie stycznia (z różnych, nieistotnych tutaj powodów). Wtedy też podzielę się wrażeniami :)

-- 9 sty 2012, o 20:05 --

Karta działa bez problemów, a różnica dźwięku w porównaniu do brzdękolenia mojego starego laptopa znaczna :) Jedyną wadą jest niemożność zainstalowania sterownika (przeznaczonego na windowsa i maca), który pozwala na zabawę z efektami dźwiękowymi. Możliwe, że użycie programu Wine pozwoliłoby na pełnię szczęścia, niestety nie jestem w stanie tego sprawdzić, gdyż laikiem jestem jesli chodzi o linuxa :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Multimedia - karty graficzne, dźwiękowe, telewizyjne, drukarki, skanery”