Witam,
Uprzejmie proszę o informację czy Ubuntu 11.10 będzie miało problemy z obsługą karty z tematu.
Z góry dziękuję za pomoc.
pozdrawiam
Mateusz
Obsługa zewnętrznej karty dźwiękowej Xonar U3
- valdi74
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: 24.04
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
Re: Obsługa zewnętrznej karty dźwiękowej Xonar U3
Witam,
Udało się koledze coś ustalić? Sam jestem zainteresowany tą kartą, ponieważ potrzebuję wyjście S/PDIF do laptopa. Niestety nigdzie w sieci nie znalazłem wzmianki na temat jej współpracy z Linuksem.
Pozdrawiam!
Udało się koledze coś ustalić? Sam jestem zainteresowany tą kartą, ponieważ potrzebuję wyjście S/PDIF do laptopa. Niestety nigdzie w sieci nie znalazłem wzmianki na temat jej współpracy z Linuksem.
Pozdrawiam!
Re: Obsługa zewnętrznej karty dźwiękowej Xonar U3
Niestety nie znalazłem jak dotąd odpowiedzi. Podjąłem jednak ryzyko kupując ją, lecz sprawdzić czy działa będę mógł dopiero w połowie stycznia (z różnych, nieistotnych tutaj powodów). Wtedy też podzielę się wrażeniami 
-- 9 sty 2012, o 20:05 --
Karta działa bez problemów, a różnica dźwięku w porównaniu do brzdękolenia mojego starego laptopa znaczna
Jedyną wadą jest niemożność zainstalowania sterownika (przeznaczonego na windowsa i maca), który pozwala na zabawę z efektami dźwiękowymi. Możliwe, że użycie programu Wine pozwoliłoby na pełnię szczęścia, niestety nie jestem w stanie tego sprawdzić, gdyż laikiem jestem jesli chodzi o linuxa 

-- 9 sty 2012, o 20:05 --
Karta działa bez problemów, a różnica dźwięku w porównaniu do brzdękolenia mojego starego laptopa znaczna