a tak o Androidzie i Galaxy Ace:) + CyanogenMod
- mucha090
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Brak
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
a tak o Androidzie i Galaxy Ace:) + CyanogenMod
Siemka, mam do was takie pytanie, czy jest ktoś z Kielc kto umiałby wgrać CyanogenMod na Galaxy Ace?? bo sam nie potrafię a nie chciałbym czegoś zepsuć. No chyba że potrafilibyście wytłumaczyć mi jak krowie na rowie co i jak trzeba zrobić:P
- 3miel
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
Re: a tak o Androidzie i Galaxy Ace:) + CyanogenMod
z tego co wiem są fora gdzie to jest wytłumaczone, czasem nawet filmiki na youtube znajdą się.
jeśli byleś na takim forum to musisz ogarnąć parę rzeczy, poczytać i przygotować sobie narzędzia do pracy, ja osobiście poświeciłem 3 wieczory, aby zdjąć simlocka z samsunga galaxy s ( i9000 ) , zrootowac i wgrać cyanogenmod'a. oczywiście też się bałem, że mogę uszkodzić telefon i temu wcześniej czytałem i czytałem, i wyczytałem i sprawdziłem, że SGS jest niezwykle ciężko uwalić, a jak nawet się uda to bez problemu można telefon przywrócić do stanu normalności.
jeśli byleś na takim forum to musisz ogarnąć parę rzeczy, poczytać i przygotować sobie narzędzia do pracy, ja osobiście poświeciłem 3 wieczory, aby zdjąć simlocka z samsunga galaxy s ( i9000 ) , zrootowac i wgrać cyanogenmod'a. oczywiście też się bałem, że mogę uszkodzić telefon i temu wcześniej czytałem i czytałem, i wyczytałem i sprawdziłem, że SGS jest niezwykle ciężko uwalić, a jak nawet się uda to bez problemu można telefon przywrócić do stanu normalności.
compal: fl92 gf8600gt m 512mb 1680x1050 - t9300@2500 - 200gb 7200rpm - 2gb+1gb 667 - 4965abg - bt - a4tech xl 750f
- mucha090
- Zakręcona Traszka
- Środowisko graficzne: Brak
- Kontakt:
hmmm.... tak więc coś źle zrobiłem bo jak próbowałem zainstalować cwm to mi teraz recovery nie działa (wogóle!) i jest takie ów pytanie do @3miel`a czy wiesz może jak odwrócić ten proces? bo czytam różne poradniki np. na forum.xda-developers.com ale to dla mnie dalej czarna magia:( byłoby miło jakbyś pomógł:)
- jacekalex
- Gibki Gibbon
- Środowisko graficzne: MATE
A na polskim forum Androida nikt nic nie wie?
Problemy rozwiązujemy na forum nie na PW -> Niech inni na tym skorzystają.
Komputer jest jak klimatyzacja - gdy otworzysz okna, robi się bezużyteczny...
Linux User #499936
Inny OS: Gentoo Linux
Komputer jest jak klimatyzacja - gdy otworzysz okna, robi się bezużyteczny...
Linux User #499936
Inny OS: Gentoo Linux

- 3miel
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Architektura: x86
- Kontakt:
właśnie, dobrze prawisz jacekalex, po co się męczyć jak jest po polsku 3 pierwsze tematy z góry http://forum.android.com.pl/f302/
odbrikować = z cegły zrobić telefon
, ja bym wgrał defaltowy/stockowy/standardowy ROM z wersja z której można robić sobie cuda i inne niewidy.
ogólnie to należy opisać co dzieje się z telefonem, ale jeśli odpowiedz jest udzielona na forum androida to mało komu się będzie chciało pomóc tutaj.
odbrikować = z cegły zrobić telefon

ogólnie to należy opisać co dzieje się z telefonem, ale jeśli odpowiedz jest udzielona na forum androida to mało komu się będzie chciało pomóc tutaj.
compal: fl92 gf8600gt m 512mb 1680x1050 - t9300@2500 - 200gb 7200rpm - 2gb+1gb 667 - 4965abg - bt - a4tech xl 750f
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Kontakt:
Nie sprawdzałem, ale możesz spróbować. http://www.ipmart-forum.pl/showthread.php?t=71401