Jaka sensowana przeglądarka zdjęć do Ubuntu?
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Jaka sensowana przeglądarka zdjęć do Ubuntu?
Witam. Jak w tytule. Mam Picasę i jest ok. Potrzebuję dobrej przeglądarki układającej folderami jak Picasa zdjęcia. Potrzebuję kliknąć na fotę i mieć powiększenie pełnego ekranu i inne narzędzia dobrej jakości. W Ubuntu 11.10 ani Shotwell ani Przeglądarka obrazów to lipa-nie można powiększyć do pełnego ekranu ikoną, rozdzielczość lipa. Co warto zainstalować?
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Re: Jaka sensowana przeglądarka zdjęć do Ubuntu?
Geeqie jest ok. Zadowala mnie całkowicie. Dzięki za pomoc. Problem rozwiązany. Zamykam wątek.
-- 16 gru 2011 00:03 --
Po dalszych eksperymentach porównując Picasę i jej możliwości-chociaż ona nie zmienia korekcji w plikach źródłowych, wiec nie jest przydatna do nanoszenia różnych informacji na fotkę. Zaproponowane przeglądarki są ok ale nie mają możliwości korekcyjnych zdjęcia. Znam Gimpa ale nie mam czasu na przeglądanie kursu jak robić korekcję. Zatem cienko w Linuxie, choć może ma ktoś inne programy w co wierzę w Linuxa.
-- 17 gru 2011 21:23 --
W końcu znalazłem: gThumb Photo Manager 2.14.1-to jest to. Temat definitywnie zamykam.
-- 16 gru 2011 00:03 --
Po dalszych eksperymentach porównując Picasę i jej możliwości-chociaż ona nie zmienia korekcji w plikach źródłowych, wiec nie jest przydatna do nanoszenia różnych informacji na fotkę. Zaproponowane przeglądarki są ok ale nie mają możliwości korekcyjnych zdjęcia. Znam Gimpa ale nie mam czasu na przeglądanie kursu jak robić korekcję. Zatem cienko w Linuxie, choć może ma ktoś inne programy w co wierzę w Linuxa.
-- 17 gru 2011 21:23 --
W końcu znalazłem: gThumb Photo Manager 2.14.1-to jest to. Temat definitywnie zamykam.