Głośna praca wentylatorów

Tylko tematy nie mieszczące się powyżej.
nierobca
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: GNOME

Głośna praca wentylatorów

Post autor: nierobca »

Witam, na Win 7 mam zainstalowany program Asus EPU-4 Engine do sterowania wydajnością, a co za tym idzie w parze głośnością samego komputera. Posiadam AMD phenom II x4 oraz karte grafiki ASUS GTS 250 Dark Night. Sprzęt został tak dobrany by mógł pracować cicho kiedy tego zapragnę stąd specjalna wersja karty. Jednak nie mogę znaleźć rozwiązania dla żadnego Linuksa. Próbowałem parę dystrybucji jak Mandriva czy Ubuntu, ale zawsze komputer wyje jak wiertarka co uniemożliwia jakąkolwiek pracę. Z tego co czytałem w necie uruchomienie EPU pod wine kończy się błędem i ASUS nie wspiera nic na Linuksa. Znalazłem też program Jupiter, ale z tego co widzę to jest raczej dedykowany do notebooków. Od razu mówię, że w BIOSie nie zamierzam nic przestawiać. Jednak mam nadzieję, że ktoś będzie mi w stanie podać jakieś rozwiązanie by komputer pod Linuxem chodził w miarę cicho.

-- 02 sty 2012 18:39 --

Naprawdę nikt nie ma żadnego pomysłu? Myślałem, że to będzie raczej trywialny problem ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”