Witam, tak jak w temacie mam samsunga nf 110 z wbudowana kamerka. Zainstalowany najnowszy cheese.
Po odpaleniu cheese'a nie ma obrazu tylko czarne tlo. Wiem ze samsungi sa niedorobione i potrzebuja czulosci. Mialem tez problem z jasnoscia ekranu i musialem doinstalowac sterownik mam nadzieje ze tak samo bedzie z ta kamerka. Pozdrawiam.
Netbook Samsung NF110 - kamera
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86
Re: Netbook Samsung NF110 - kamera
Doinstalowałeś Gstreamer, xorg. Aktualizowałeś system??
Cheese niestety jest ułomny na tych netbookach. Siostra ma Nf 110, ja NF210 i kamera i funcja zdjec działają. Natomiast nagrywanie nie działa, a na małej ustawionej rodzielczosci tnie się czasem zadziała a czasem nie. Szukałem już na launchpad'zie ale jak narazie nie widzę by problem naprawiono. Za to wyskakuje wysyp opdowiedzi ludzi którzy mają ten sam problem.
Cheese niestety jest ułomny na tych netbookach. Siostra ma Nf 110, ja NF210 i kamera i funcja zdjec działają. Natomiast nagrywanie nie działa, a na małej ustawionej rodzielczosci tnie się czasem zadziała a czasem nie. Szukałem już na launchpad'zie ale jak narazie nie widzę by problem naprawiono. Za to wyskakuje wysyp opdowiedzi ludzi którzy mają ten sam problem.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Nie instalowałem żadnych kodeków dodatkowych ponieważ wszystko mi działa jak trzeba.
Dźwięk, grafika wszystko jest ok tylko tak jakby nie było sterów do kamerki. Zresztą nie wiem czy już pisałem, że jestem zielony w linuksie. Co prawda opanowuje już powoli terminala, ale stopień zaawansowania jest na razie znikomy
Dźwięk, grafika wszystko jest ok tylko tak jakby nie było sterów do kamerki. Zresztą nie wiem czy już pisałem, że jestem zielony w linuksie. Co prawda opanowuje już powoli terminala, ale stopień zaawansowania jest na razie znikomy

- e X t 7 3
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: 21.10
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Witaj, a sprawdzałeś jak działa np. Skype, Kamoso, czy też guvcview ? Ostatnio Cheese ma tyle błędów, że się tego używać nie da ... ja pod Kubuntu używam oprócz Skype, Kamoso.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Nie ma rzeczy niemożliwych ... są tylko trudne do zrobienia 
Moje kernele oraz skrypty:
NeteXt'73 - instalator kerneli i skryptów oraz optymalizator systemu w jednym > netext73.pl

Moje kernele oraz skrypty:
NeteXt'73 - instalator kerneli i skryptów oraz optymalizator systemu w jednym > netext73.pl