końcówka .bez nazwy
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.10
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86
końcówka .bez nazwy
Witam wszystkich. Od niedawna zacząłem używać Ubuntu 11.10. Ale mam problemik niewielki. Zdeklarowałem kilka plików jako szablony dokumentów poprzez wrzucenie do katalogu "szablony". Ale kiedy daje ppm i tworzę dokument to dodaje mi końcówkę . bez nazwy. Tzn w katalogu "szablony" jest dokument "nazwa.odt" a po utworzeniu dokumentu przez PPM wychodzi "nazwa.odt bez nazwy". PROSZE O POMOC I WSKAZÓWKI aby nie dodawało końcówki ".bez nazwy"
- Hwiparam
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Openbox
- Architektura: x86_64
Re: końcówka .bez nazwy
Spróbuj w konsoli:
Nie powinno tej końcówki dodawać. Pewnie Nautilus jakieś swoje dziwadła dodaje...
Kod: Zaznacz cały
touch nazwa.odt
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.10
- Architektura: x86
niestety nadal ten sam problem. nie pomogłoHwiparam pisze:Spróbuj w konsoli:Nie powinno tej końcówki dodawać. Pewnie Nautilus jakieś swoje dziwadła dodaje...Kod: Zaznacz cały
touch nazwa.odt

zbyt proste aby ktos podpowiedzial jak się tego pozbyc? czy zbyt trudne?
-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 12.04
Posiadam ten sam problem na Ubuntu 12.04. Przydałaby mi się pomoc, ponieważ to dla mnie naprawdę ważne..
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Kontakt:
Witam,
przyłączam się do osób pragnących rozwiązać ten temat.
Stworzyłem sobie szablony do LibreOffice i teraz każdy plik zamiast "Bez Nazwy.doc" lub "Bez Nazwy.xls" robi mi "Dokument Microsoft Word.docBezNazwy" lub "Document Microsoft Excel.xlsBez Nazwy".
Moim zdaniem słowo "Bez Nazwy" powinno się pojawić przed rozszerzeniem dokumentu, tak abym mógł sobie ją zmienić bez problemu, proszę więc o pomoc.
Z góry dziękuję.
przyłączam się do osób pragnących rozwiązać ten temat.
Stworzyłem sobie szablony do LibreOffice i teraz każdy plik zamiast "Bez Nazwy.doc" lub "Bez Nazwy.xls" robi mi "Dokument Microsoft Word.docBezNazwy" lub "Document Microsoft Excel.xlsBez Nazwy".
Moim zdaniem słowo "Bez Nazwy" powinno się pojawić przed rozszerzeniem dokumentu, tak abym mógł sobie ją zmienić bez problemu, proszę więc o pomoc.
Z góry dziękuję.