Granie przez WLAN

Instalacja i konfiguracja oprogramowania sieciowego.
zyziu10
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64
Kontakt:

Granie przez WLAN

Post autor: zyziu10 »

Witam.

Wczoraj w pracy z kumplem chciałem troszkę pograć z kumplem. Nie mieliśmy akurat kabla, więc kumpel utworzył nową sieć wifi, widziałem ją, próbowałem się połączyć, wpisałem hasło.. i ciągle tylko pisało że 'łączy'. Po pewnym czasie na laptopie kumpla pojawiła się informacja z prośbą o ponowne wprowadzenie hasła i od tego czasu nic się nie działo.. Czekaliśmy na połączenie 10 min.

Później ja postawiłem na szybko HotSpot, pomyślałem że może zadziała. Kumpel widział sieć, jednak gdy próbował się połączyć, to mnie rozłączało z mojej własnej sieci Oo a i on połączyć się nie mógł.. Ciągle pisało "Łączenie..".

Ja mam Ubuntu 11.10, on też tyle że on ma zainstalowanego Ubuntu z Wubi, ale to nie powinien być problem. Zarówno u niego jak i u mnie normalnie łączyliśmy się już z sieciami bezprzewodowymi. Jednak nie możemy utworzyć sieci lokalnej w której oboje moglibyśmy być, bez dostępu do internetu, tak tylko żeby sobie pograć troszkę.

Pewnie banalne pytanie ale szukałem trochę i znaleźć nie mogłem więc bardzo proszę o pomoc.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sieci, serwery, Internet”