Witam,
Program Skype się nie chce włączyć z "przechowywanie aktywatora".
Jeżeli przejdę do plików systemowych i uruchamiam to odtwarza taki błąd:
Wykonanie procesu potomnego "skype-wrapper" (Nie ma takiego pliku ani katalogu) się nie powiodło.
oraz taki sam błąd mam w programie 7Zip
Mam nadzieje, że znajdzie się jakieś lekarstwo na to
Witam.
Opisz procedurę instalacji i wprowadzenia skype do indicatora. Dzięki temu będziemy mogli przeanalizować gdzie popełniłeś błąd.
Jeżeli korzystałeś z opisu instalacji to podrzuć link.
A wiec całą instalacje zrobił "Centrum oprogramowania Ubuntu" ze ściągniętej najnowszej wersji z Skype.com,
lecz gdy miałem Ubuntu przy Windowsie wszystko grało.
Można wyjaśnić pojecie indicator?
Mam problem bo nie słyszę komunikatu, serwis na Skypie. Nie działa też mikrofon. Xubuntu11.10. Zrobiłam wszystkie możliwe kombinacje i nic. Jeżeli można pomóc to bardzo proszę, ale tak łopatologicznie. Mam identyczny komunikat jak; Wykonanie procesu potomnego "skype-wrapper" (Nie ma takiego pliku ani katalogu) się nie powiodło.
Pierwsza komenda wyrzuca Ci skype a druga instaluje go z repo...Też ostatnio miałem taki problem jak ściągnąłem najnowszego skypa ze strony producenta, jakiś dziwny bug.
@sara: Wejdź w managera dźwięku (znaczek głośnika na górnej belce), później kliknij w Preferencje dźwięku, potem w Wybierz elementy sterujące a potem znajdź i zaznacz swój mikrofon i kliknij ok. Potem suwakiem podgłośnij mikrofon - standardowo jest wyciszony:)
Powodzenia:)
Faktycznie Skype instalowany ze strony producenta zachowuje się "nie dbale". Czyżby zespół developerów z Redmont zaczął po przejęciu komunikatora utrudniam życie linuxowym userom?
Może opiszę co znalazłam, Master front podgłośniony, Jak włączę headhphone, to mi wyciszą mikrofon. więc wyłączony, Dalej, PCM wyłączony Front włączony.Front mic włączony, Center włączony, LFE włączony. Wejście i Rear MIK włączony.
Teraz Przechwytywanie: Front Mic Boost włączony, Mic Boost włączony, Nagrywanie włącziny.
Przełączniki: Smart 5.1 i Input Source : Stereo MiXer, rear Mic, ten jest włączony, i dalej Front Mic i Line. Tak wygląda sprawa a ja zupełnie nie wiem który to jest mikrofon i co mamdalej robić? W tej ostatniej pozycji Input Source to próbowałam wszystkich ustawień ale nie zawsze odbierałam dżwięk z klipów lub Yuo tuba. Bardzo proszę mi pomóc. Pozdrawiam. Aha przez włączony rozumiem że łańcuszek jest złączony i tło ma szary kolor nie biały. ale może się mylę.
-- 13 sty 2012 09:16 --
Nie potrafię wstawić ikony, Miksera dżwięku i może dlatego nie wiadomo o co chodzi. Ja po prostu nie wiem gdzie szukać mikrofonu i który jest mój.
Mikser dźwięku HDA Intel ( Alsa mikser) Pozdrawiam i proszę o pomoc, bo bujam się z tym już od miesiąca, i nic.
-- 13 sty 2012 17:21 --
Znalazłam w opcjach Skypa jaki jest mój zestaw mikrofonu i głośników, to jest Pulse Audio. poprawiłam na Plybek: wewnętrzny dżwiek analogowe stereo. Elementy sterujące Master. Skype działa o tyle tylko, że słyszę dżwięki, uruchamiające skypa, więc głośniki są w porządku. Mnie doskonale słyszy rozmówca, więc mój mikrofon też jest w porządku. Niestety ja nie słyszę nikogo, ani wiadomości serwisu. Zrobiłam wszystko co umiałam . więcej nie wiem proszę o pomoc. Pozdrawiam.
-- 10 lut 2012 08:52 --
Problem rozwiązany. Doinstalowałam pavucontrol /podpowiedż skypa/ i podgłośniłam skypa. Pozdrawiam.