Witam szanownych Ubuntowników, mam pytanie. Używam codziennie Ubuntu 11.10, gram na nim w QuakeLive za pomocą programu "qlprism". Grę uruchamia się za pomocą pliku z rozszerzeniem .sh.
Pytanie mianowicie dotyczy tegoż oto pliku. Ponieważ nie chce mi się za każdym razem wchodzić do mojego folderu, później do folderu "qlprism" i tam klikać na plik ***.sh
Czy jest jakaś opcja na dodanie go do bocznego paska w UNITY? Przeciąganie samo w sobie nie pomaga. Pozdrawiam.
qlprism (quake live) jak dodać skrót .sh do paska w UNITY?
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Re: qlprism (quake live) jak dodać skrót .sh do paska w UNITY?
Nie mam pojęcia jak zrobić to na 11.10 ale z tego co wiem skryptów nie da się wrzucać do panelu Unity- nie możesz wgrać LTS?
- master86
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Brak
- Architektura: x86
Re: qlprism (quake live) jak dodać skrót .sh do paska w UNITY?
Miałem kiedyś ten sam problem. Spróbuj pogrzebać w (znaczy: dodać tam skrót)
Drugi sposób:
odpal qlprism, a gdy pojawi się jego ikonka na bocznym pasku, to najedź na nią myszką, kliknij prawy przycisk i następnie "dodaj do panelu uruchamiania".
Kod: Zaznacz cały
~/.local/share/applications
odpal qlprism, a gdy pojawi się jego ikonka na bocznym pasku, to najedź na nią myszką, kliknij prawy przycisk i następnie "dodaj do panelu uruchamiania".