Witam. Mam pewien problem. Otóż gdy ustawię sobie rozdzielczość w opcjach karty graficznej na 1152x768 i odświeżanie 75MHz to gdy zrestartuję system to linux powraca do standardowych ustawień czyli jakaś rozdzielczość 800xx. Można temu jakoś zaradzić?
I jeszcze jedno pytanie. Dlaczego po odpaleniu Steama przez Wine on strasznie zamula, że nie idzie tam nic zrobić? CS także zamula.. A sprzęt mam w miare dobry jak na steam, na windowsie CS jak i Steam śmigał aż miło, a tutaj coś muli..
Sprzęt:
Płyta Główna - Kobian KT266a FDSX
Procesor - AMD Athlon xp 2400+ 2.0GHz
RAM - 1GB 2x 512mb GoodRam
Karta Graficzna - Geforce FX5200 128mb
Z góry dziękuej za odpowiedz:)
Restartujące się ustawienia po restarcie systemu
- templer
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 13.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Re: Restartujące się ustawienia po restarcie systemu
co do grania przez Wina spróbuj odpalić używając OpenGL zamiast DirectX
Kod: Zaznacz cały
cd ".wine/drive_c/Program Files/folder z CSem/"; wine cs.exe -opengl
Re: Restartujące się ustawienia po restarcie systemu
Ale mi strasznie zamula steam, odinstalowywałem, instalowałem na nowo i nadal to samo.. Nic nie idzie zrobić, poprostu cały czas zamula. Tak samo dzieję się po odinstalowaniu i zainstalowaniu na nowo Wine.. Nie wiem może problem tkwi w tym, że mam (chyba) najnowsze Ubuntu (Niebiańska Nimfa) i być może to jest za mocny system dla mojego starego pc'ta. Jakiego linuxa polecacie pod mojego PC'ta? Specyfikacja komputera jest podana wyżej. Chciałbym takiego linuxa aby działał tak dobrze i sprawnie jak choćby Windows XP i aby można go było zainstalować z pendrive'a albo mp3. Bo płytki aktualnie nie mam.. System dobrze jakby był taki pod gry żeby większość nie zamulała (przede wszystkim CS).