odtwarzacz dvd lub br jako naped

Jeśli już na pewno nie da się umieścić posta wyżej.
latros
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: Xfce
Architektura: x86

odtwarzacz dvd lub br jako naped

Post autor: latros »

witam. Mam w domu netbooka, który jako komputer zupełnie mi wystarcza. Wiadomo, netbooki napędów nie maja, a i coraz więcej komputerów jest ich pozbawiona (np. Mac mini, czy ulrtabooki), czasami jednak z dvd, skorzystać trzeba i nie ma rady. Wniosek: trzeba kupić przenośny napęd tylko po to, żeby czasami go użyć. Trochę bez sensu. Nie lubię mnożyć bytów. Czy istnieje jakiś model odtwarzacza dvd lub blueray, który za pośrednictwem wewnętrznej sieci mógłby udostępniać swój napęd tak, aby on działał jak napęd komputera. Szukałem tego na googlach, ale albo nie potrafię szukać, albo czegoś takiego nie ma. Wiem, ze w druga stronę, tzn. oglądanie w odtwarzaczu, z filmów komputera, czy dysku sieciowego, to nie jest już problem, ot potrafi wiele odtwarzaczy, nawet nie tych z górnej polki, ale nie o to chodzi. Mnie chodzi o urządzenie które byłoby jednocześnie odtwarzaczem dvd lub blueray i zewnętrznym napędem komputera. dzięki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ostatnia deska ratunku”