PS. przepraszam jeśli napisałem w złym dziale
PPS. Mam nadzieję, że nie podałem za mało informacji, ale tylko to wydało mi się ważne do opisania.
PPPS. Tak wygląda ten błąd:

Jeśli miał być to sarkazm, to wiedz, że nie napisałem żeby korzystał z Facebooka zawsze używając Live Cd, tylko podsunąłem taki pomysł żeby nie marnować czasu i bez sensu przewracać system do góry nogami, aby za jakiś czas się dowiedzieć, że np. modem się zaciął lub uszkodził się kabel od dostawcy internetu...hsurim pisze:Niezwykle praktyczne jest posiadanie systemu odpalanego z CD LIVE.
warto mieć płytkę z systemem live aby się dowiedzieć co jest grane i miałam przypadek taki ze z winy dostawcy nie działał internet a dowiedziałam się z live albo inny przypadek ten sposób sprawdziłam co z wifi o okazało się ze było martwe (spalone)Jeśli miał być to sarkazm, to wiedz, że nie napisałem żeby korzystał z Facebooka zawsze używając Live Cd, tylko podsunąłem taki pomysł żeby nie marnować czasu i bez sensu przewracać system do góry nogami, aby za jakiś czas się dowiedzieć, że np. modem się zaciął lub uszkodził się kabel od dostawcy internetu...
Dobrze wiem o tym że posiadanie płytki Live cd jest bardzo przydatne, ale należy umieć odróżnić słowo "Przydatne", od słowa "Praktyczne"hsurim pisze:No ... linuxozaurus mnie wyręczyła. Dziękuję !![]()
A Koledze kumakum dobrze radzimy 'zaopatrzyć' się w coś tak (wręcz) niezastąpionego. ...
ja takie rzeczy dowiaduję się z ifconfig, ping wp.pl, ping 192.168.1.1 (adres routera) oraz czy dochodzą ping od routera do np. wp.pl (wchodzę na stronę routera i pinguje) . wystarczy do określenia sytuacji z internetem.linuxozaurus pisze:warto mieć płytkę z systemem live aby się dowiedzieć co jest grane i miałam przypadek taki ze z winy dostawcy nie działał internet a dowiedziałam się z live albo inny przypadek ten sposób sprawdziłam co z wifi o okazało się ze było martwe (spalone)
Przeczytaj pierwszy post ze zrozumieniemDominbik pisze:sprawdzałeś na innych przeglądarkach?
Posiadanie systemu uruchamianego z np. płytki CD Live jest niezastąpione.kumakum pisze:Dobrze wiem o tym że posiadanie płytki Live cd jest bardzo przydatne, ale należy umieć odróżnić słowo "Przydatne", od słowa "Praktyczne"hsurim pisze:No ... linuxozaurus mnie wyręczyła. Dziękuję !![]()
A Koledze kumakum dobrze radzimy 'zaopatrzyć' się w coś tak (wręcz) niezastąpionego. ...
Jeśli mowa o praktyczności to samo załadowanie przeglądarki z płytki może trwać nawet 20 sekund, nie mówiąc już o długości ładowania systemu...
Nie wiem, po czym stwierdzasz, że nie posiadam takowej płytki.
e tam. to chyba w wypadku Ubuntu tak jest.hsurim pisze:Posiadanie systemu uruchamianego z np. płytki CD Live jest niezastąpione.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 16 gości