Niedziałająca klawiatura pod windowsem po zamknięciu Ubuntu

Wyłącznie system! Wątpliwości dotyczące aplikacji proszę umieszczać niżej, w odpowiednich forach.
Efilon
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.10
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Niedziałająca klawiatura pod windowsem po zamknięciu Ubuntu

Post autor: Efilon »

Niedawno zainstalowałem na swoim lapku (lenovo y550) poza win7 32 HP także ubuntu przez wubi (w wersji 11.10).

I teraz zdarza mi się dość często, że kiedy zamykam ubuntu i loguję się na windę to nie działa mi klawiatura (mam tylko wbudowaną). Po restarcie lapka wszystko wraca do normy. Kiedy klawiatura nie daje znaku życia myszka śmiga i klika tak jak chcę.

Ma ktoś pomysł co się mogło stać?

edit:
restart windowsa przebiega też dziwnie, daje mu restart przy pomocy myszy (bo klawa nie reaguje na nic) on się grzecznie restartuje i zamiast uruchomić się ponownie daje mi czarny ekran.
Na taką ewentualność grzecznie przytrzymuję przez 5s przycisk power w celu restartu i wtedy on uruchamia się i po sekundzie się wyłącza (sic!)
Po tym wyłączeniu włącza się już normalnie.

Jestem początkującym userem ubuntu, wcześniej miałem suse (jakieś 3-4 lata temu) przez pewien czas i nigdy czegoś takiego nie miałem.
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2012, 12:08 przez Efilon, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacja, aktualizacja i konfiguracja Ubuntu”