vsftpd - Udostepnianie plików
-
- Wygnańcy
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
vsftpd - Udostepnianie plików
WItajcie mam takie pytanie jak w temacie czytałam,że ten serwer możliwość odpalenia go na kilku portach i że jest najlepszy do usług ftp-ów czy to prawda????? Następna kwestia to udostępnianie plików czy da się w nim ustawić tak,by nie można było podpatrzeć przez osoby trzecie co na nim jest i kto ode mnie ściąga???? Kilka lat temu widziałam u kolegów jak korzystali z ftpów.Czy orientuje się ktoś jak ma się sprawa prawna odnośnie udostępniania z ftpa filmów??? Bo z tego co czytałam i z tego co rozmawiałam różnie twierdza,że to nielegalne itd,ale jakby nie patrzeć to nie rozsyłam tego jako p2p tylko bezpośrednie pobieranie przez kogoś z mego powiedzmy ftpa.Podzieli się ktoś opiniami na ten temat? Słyszałam,że jest coś takiego jak jakieś szyfrowanie połaczeń do ftpa i na odwrót czy to prawda? Z góry będę wdzięczna za podzielenie się opiniami....
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Re: vsftpd - Udostepnianie plików
Zacznę od tego, że twój post jest lekko nieczytelny. Brak przecinków, Brak "spacji" w odpowiednich miejscach. Popraw to proszę... Zasady pisowni języka polskiego, na tym forum przestrzegamy.
Co do twojego wątku:
Na Forum panuje zasada:jeden temat = jeden problemZastosuj się do tej zasady i opisz w osobnych tematach niezwiązane ze sobą wątki z Twojej wiadomościW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
To jest jeden problem,
Co do twojego wątku:
Na Forum panuje zasada:jeden temat = jeden problemZastosuj się do tej zasady i opisz w osobnych tematach niezwiązane ze sobą wątki z Twojej wiadomościW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
To jest jeden problem,
a to drugi:ktos24_90 pisze:WItajcie mam takie pytanie jak w temacie czytałam,że ten serwer możliwość odpalenia go na kilku portach i że jest najlepszy do usług ftp-ów czy to prawda?????
Udostępnianie, to udostępnianie. Jeżeli łamiesz prawa autorskie, to jest to czyn nielegalny i podlega karze. Nie ważne, czy jest to FTP, Torrent, czy też inny środek...ktos24_90 pisze:Następna kwestia to udostępnianie plików czy da się w nim ustawić tak,by nie można było podpatrzeć przez osoby trzecie co na nim jest i kto ode mnie ściąga???? Kilka lat temu widziałam u kolegów jak korzystali z ftpów.Czy orientuje się ktoś jak ma się sprawa prawna odnośnie udostępniania z ftpa filmów??? Bo z tego co czytałam i z tego co rozmawiałam różnie twierdza,że to nielegalne itd,ale jakby nie patrzeć to nie rozsyłam tego jako p2p tylko bezpośrednie pobieranie przez kogoś z mego powiedzmy ftpa.Podzieli się ktoś opiniami na ten temat? Słyszałam,że jest coś takiego jak jakieś szyfrowanie połaczeń do ftpa i na odwrót czy to prawda? Z góry będę wdzięczna za podzielenie się opiniami....
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.