Diablo II - Brak dźwięku w grze

Gry, do uruchomienia których potrzebne są programy typu Wine/Cedega/CrossOver albo jakieś emulatory.
nismons
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Diablo II - Brak dźwięku w grze

Post autor: nismons »

Witam wszystkich!
Ostatnio zmieniłem Windows 7 na Ubuntu 11.10 i wszytko było by pięknie gdyby w mojej ulubionej gierce byłby dźwięk :cry:
Korzystam z wine 1.3.28. Instalacja gry przebiegłą pomyślnie. Ale gdy uruchamiam grę z terminalu mam następujący error:

Kod: Zaznacz cały

mateusz@mateusz-desktop:~$ wine "C:\\Program Files\\Diablo II\\Diablo II.exe" -wfixme:advapi:SetSecurityInfo stub
mateusz@mateusz-desktop:~$ fixme:alsa:AudioClient_GetMixFormat Don't know what to do with 32 channels, pretending there's only 2 channels
fixme:alsa:AudioClient_GetMixFormat Don't know what to do with 32 channels, pretending there's only 2 channels
err:alsa:wine_snd_pcm_recover underrun occurred
Próbowałem zainstalować sterowniki mojej karty dźwiękowej i nic to nie dało. Mam włączoną bibliotekę dsound.dll i ustawioną na (wbudowana). Przyśpieszenie sprzętowe ustawione na emulację. A jak nie było dźwięku w grze to i nadal nie ma.
Proszę o pomoc :roll:
Z góry dzięki

-- 8 kwi 2012, o 19:31 --

Już sobie z problemem poradziłem.
Temat do zamknięcia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Z innych systemów”