[SOLVED] Ubuntu 11.10 - Instalacja niezaufanych pakietów
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
[SOLVED] Ubuntu 11.10 - Instalacja niezaufanych pakietów
witam mam ubuntu 11.10 wczesniej mialem 11.04 i nie bylo wiekszych problemow z nim,przeszedłem na 11,10 i przy aktualizacji wyskakuje blad " WYMAGA INSTALACJI NIEZAUFANYCH PAKIETOW i Czynność wymagałaby instalacji pakietów z nieuwierzytelnionych źródeł" na ty konczy sie aktualizacja .
szukalem na forum wskazówek i znalazlem kilka, niestety żadna nie pomogła, blad dalej wyskakuje i nie moge dokonac zadnej aktualizacji.
dodam ze wczesniej na innym komputerze zainstalowalem tez 11.10 ale na czysto i tez ten sam problem. pomóżcie
szukalem na forum wskazówek i znalazlem kilka, niestety żadna nie pomogła, blad dalej wyskakuje i nie moge dokonac zadnej aktualizacji.
dodam ze wczesniej na innym komputerze zainstalowalem tez 11.10 ale na czysto i tez ten sam problem. pomóżcie
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2012, 22:09 przez sylweknh, łącznie zmieniany 2 razy.
- brezniew
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Fluxbox
Re: problem z aktualizacja ubuntu 11.10
Zaglądałeś do działu z poradnikami?
viewtopic.php?f=142&t=37494
-
- Piegowaty Guziec
Re: problem z aktualizacja ubuntu 11.10 "WYMAGA INSTALACJI NIEZAUFANYCH PAKIETÓW czynnosc wymagalaby instalacji pakitow z niwuwierzytelnionych zródeł"
próbowałem różnych sposobów znalezionych na forum w tym ten z tego tematu niestety nie przynoislo to zadnych efektów
Kod: Zaznacz cały
- brezniew
- Przyjaciel
Re: problem z aktualizacja ubuntu 11.10 "WYMAGA INSTALACJI NIEZAUFANYCH PAKIETÓW czynnosc wymagalaby instalacji pakitow z niwuwierzytelnionych zródeł"
Podaj wyniki:
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade -s
-
- Piegowaty Guziec
Re: ubuntu 11.10 nie aktualizuje sie "WYMAGA INSTALACJI NIEZAUFANYCH PAKIETÓW czynnosc wymagalaby instalacji pakitow z niwuwierzytelnionych zródeł"
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade -s
W: Błąd GPG: http://mirrors.dotsrc.org oneiric-getdeb Release: Następujące podpisy nie mogły zostać zweryfikowane z powodu braku klucza publicznego: NO_PUBKEY A8A515F046D7E7CF
W: Błąd GPG: http://archive.getdeb.net oneiric-getdeb Release: Następujące podpisy nie mogły zostać zweryfikowane z powodu braku klucza publicznego: NO_PUBKEY A8A515F046D7E7CF
- brezniew
- Przyjaciel
Re: ubuntu 11.10 nie aktualizuje sie "wymaga instalacji niezaufanych pakietów czynnosc wymagalaby instalacji pakitow z niwuwierzytelnionych zródeł"
Spróbuj tak:
Możesz też po prostu usunąć te repozytoria z /etc/apt/sources.list
sudo gpg --keyserver pgp.mit.edu --recv-keys ID_KLUCZA
sudo gpg --armor --export ID_KLUCZA | apt-key add -
- sQrtek
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Architektura: x86
Re: ubuntu 11.10 nie aktualizuje sie "wymaga instalacji niezaufanych pakietów czynnosc wymagalaby instalacji pakitow z niwuwierzytelnionych zródeł"
Miałem ten sam problem kiedyś, ale nie wiem jak go dokładnie naprawiłem, pamiętam że ściągłem skrypt z neta pubkey.sh i on coś tam poczyścił 

- Linuxoholic
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: 12.10
- Środowisko graficzne: Inne
Re: ubuntu 11.10 nie aktualizuje sie "WYMAGA INSTALACJI NIEZAUFANYCH PAKIETÓW czynnosc wymagalaby instalacji pakitow z niwuwierzytelnionych zródeł"
To polecenie rozwiąże Twój problem:sylweknh pisze: To też nie pomaga a w terminalu wyskakuje bładKod: Zaznacz cały
W: Błąd GPG: http://mirrors.dotsrc.org oneiric-getdeb Release: Następujące podpisy nie mogły zostać zweryfikowane z powodu braku klucza publicznego: NO_PUBKEY A8A515F046D7E7CF W: Błąd GPG: http://archive.getdeb.net oneiric-getdeb Release: Następujące podpisy nie mogły zostać zweryfikowane z powodu braku klucza publicznego: NO_PUBKEY A8A515F046D7E7CF
sudo apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys A8A515F046D7E7CF
-
- Piegowaty Guziec
dziekuje pomoglo! cos pomodziłem nie wiem dokładnie co ale teraz działa dobrze dziekuje za pomoc
//bear7: skoro działa, to dodałem [SOLVED] do tytułu wątku...
//bear7: skoro działa, to dodałem [SOLVED] do tytułu wątku...