modem zte 192 - tylko offline

Karty sieciowe, modemy, routery, WiFi, Bluetooth etc.
scannet
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

modem zte 192 - tylko offline

Post autor: scannet »

witam świątecznie i bardzo proszę o pomoc .
pomimo, że użytkuję ubuntu 4 lata jestem w dalszym ciągu laikiem , sorry - tylko użytkuję i nie mogę zrozumieć o co chodzi z moim modemem 3g,
a mianowicie : posiadam dwa modemy zte 636 - z tym nie mam problemu działa bez zarzutu na 11.04 oraz 11.10 ( na na lapku 11.04, na stacjonarnym 11.10), drugi natomiast to zte 192 i z tym jest problem gdyż 11.10 pokazuje mi modem, pokazuje , że jestem zalogowany do sieci macierzystej t-mobile.uk, pokazuje siłę sygnału ale jestem w trybie offline i nie mam połączenia - o co tutaj chodzi? czy ktoś może mi pomóc we włączeniu tego ustrojstwa? obawiam się ,że gdzieś czegoś nie dojrzałem co powinienem zrobić , bardzo proszę o pomoc .
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2012, 12:43 przez scannet, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Osjan
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 12.04
Architektura: x86_64

Re: modem 3g tylko offline

Post autor: Osjan »

A możesz zrobić nowe połączenie? Zawsze możesz użyć innych programów np. wvdial sakis3g itp.
Plecy, klata, barki bo od tego są ciężarki!

Może troche to lamerskie ale http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4f22c034c5209546703796 :D
scannet
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.10
Architektura: x86

Re: modem zte 192 - tylko offline

Post autor: scannet »

oczywiscie, nm , wybierz dostawcę itd., pojawia sie t-mobile default 2,3 4... i znów to samo
może i są inne programy tyle,że ja potrzebuje krok po kroku sposbu instalacji np. wvidial cze sakis
proszę pomóżcie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Urządzenia sieciowe”