Jak przywrócić stary wygląd górnego paska?

Tematy specyficzne dla poszczególnych window managerów: KDE, GNOME, XFCE, Fluxbox, Blackbox, IceWM, WindowMaker, itd. - wszystko tutaj.
NoFix
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04
Architektura: x86

Jak przywrócić stary wygląd górnego paska?

Post autor: NoFix »

Witam,

EDIT Nie wiem jak i dlaczego, bo wcześniej tak nie było, ale po kolejnym wylogowaniu i zalogowaniu problem zniknął, mam niestabilny system.. :<

Problem jest następujący..
Dzisiaj po starcie komputera zauważyłem, że pasek górny zmienił się - jakby inne środowisko graficzne, jak wdać jest szary i ma inne ikonki niż ten w standardzie 11.04. Tak samo przeglądarka zmieniła swój motyw na szary, zmieniły się strzałeczki nawigacyjne itd.

EDIT Właśnie zauważyłem, że także okno terminala nie jest jak w standardzie przezroczyste fioletowe (?), ale całkowicie białe.

Dodam, że nie wykonywałem żadnej aktualizacji systemu, która mogłaby to zmienić; stało się tak samoistnie.

Jak przywrócić stary pasek?

http://iv.pl/images/46075825051017200974.jpg

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2012, 23:56 przez NoFix, łącznie zmieniany 15 razy.
bear7
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64

Re: Jak przywrócić stary wygląd?

Post autor: bear7 »

1. Zapoznaj się z regulaminem. Wielkość wklejonej przez Ciebie grafiki nie odpowiada dopuszczalnej na forum. W przyszłości, do takich rozmiarów, stosuj znaczniki URL.
2. Zaktualizuj swój profil o informacje o środowisku graficznym.

3.
Opis problemu jest niewystarczający bądź sens istnienia tematu jest znikomy
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.

Zarówno post, jak i temat.
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.

Popraw te informacje. Na przyszłość informuję, że posty takie będą usuwane.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Środowiska graficzne”