Do tej pory nie miałem kłopotu z Thunderbirdem, bo w Ubuntu 11.04 były publikowane aktualizacje Thunderbirda 3.1.XX. Niestety 24 kwietnia 2012 kończy się wsparcie dla tej wersji. Kolejna wersja o wydłużonym wsparciu to Thunderbirda 10. I tu pojawia się moje pytanie. Czy są repozytoria z Thunderbirdem ESR? Jedynie co udało mi się odnaleźć, to
https://launchpad.net/~mozillateam/+arc ... ird-stable
ale tu mamy niestety wersję Thunderbirda 11 i będą tu zamieszczane kolejne wydania stabilne, a biorąc pod uwagę szybką aktualizacje tego programu i wolne dostosowanie dodatków (FireTray) do nowych wersji, jest to bardzo uciążliwe.
A zatem jest (będzie) repozytorium z Thunderbirdem ESR, gdzie będą zamieszczane tylko aktualizacje wersji 10?
Swoją drogą to dziwne, że w Ubuntu 12.04 nie dano wersji ESR (10) tylko 11, co konsekwencji oznacza szybkie aktualizacje tego programu? Skoro to wersja o długim wsparciu, to i chyba powinna być dana wersja Thunderbirda ESR?
Thunderbird ESR - repozytorium?
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Thunderbird ESR - repozytorium?
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2012, 18:48 przez Daniel M, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Re: Thunderbird ESR
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.